• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Τι καθορίζει την μακροζωία?


Στο ζωικό βασίλειο το μακροβιότερο είδος είναι το δίθυρο μαλάκιο Arctica islandica, που ζει στην Ισλανδία για περίπου 376 χρόνια. Το πιο βραχύβιο είδος είναι το γαστρότριχο (ένας υδρόβιος οργανισμός), που ζει μόλις τρεις ημέρες.

Η μικρή διάρκεια ζωής φαίνεται πως είναι μια εξελικτική στρατηγική. Ένα πλάσμα που ζει μόλις ένα χρόνο δε χρειάζεται να επενδύσει πόρους για την ανάπτυξη του σώματος, που ωριμάζει αργά, ή για τη φροντίδα των μικρών του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό επιτρέπει στα είδη να αποικούν γρήγορα μια περιοχή. Εξάλλου πολλά είδη δε φτάνουν σε μεγάλη ηλικία λόγω κάποιας ασθένειας ή των αρπακτικών. Το ανώτερο όριο των προσδόκιμου ζωής των ζώων καθορίζεται από το DNA: τα τελομερή, που εμποδίζουν τη διπλή έλικα του DNA να ξετυλίγεται, μικραίνουν σταθερά με κάθε κυτταρική διαίρεση.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Το μεγαλύτερο μυστήριο είναι το DNA, μία μικρή αλλαγή στην αλυσίδα και ένα άλλο είδος δημιουργείται , άλλη συμπεριφορά, άλλο προσδόκιμο ζωής, άλλο περιβάλλον επιβίωσης.

Καλημέρα Λιονταρίνα :)

ΛΕΩΝ είπε...

Έψαξα στο διαδίκτυο για φωτογραφίας της πεθεράς του ανώνυμου για να βάλω στην ανάρτηση αλλά...δεν....! Ανώνυμε ,κανόνισε...!

ΛΕΩΝ είπε...

@kakos lykos

Να φανταστείς ότι ακόμα και με τον σκύλο έχουμε κατά 80% όμοιο DNA.(αν θυμάμαι καλά το ποσοστό)
Την καλημέρα μου Λύκαινα!

Δημοσίευση σχολίου