• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Έχασαν ένα μήνα ύπνου οι Αρκούδες.

Ένα μήνα παραπάνω έμειναν ξύπνιες οι αρκούδες! Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», τα ζώα του είδους που επιβιώνουν ελεύθερα στη φύση έπεσαν φέτος σε χειμέρια νάρκη περίπου 30 μέρες αργότερα απ ό,τι συνηθίζουν, λόγω... καλοκαιρίας! "Έρευνες που κάναμε σε περιοχές όπου ζουν αρκούδες, έδειξαν ότι έχουν φωλιάσει περίπου από τα μέσα του Γενάρη, κάπου 30 μέρες αργότερα απ΄ ό,τι συνηθίζεται και ο λόγος είναι η παρατεταμένη καλοκαιρία", δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του "Αρκτούρου", Βάσω Πετρίδου.

Αντίθετα, οι 13 αρκούδες που διαβιούν στο καταφύγιο της οργάνωσης στο Νυμφαίο, έχουν κοιμηθεί νωρίτερα, από τα μέσα Δεκέμβρη, και το καταφύγιο έχει κλείσει τις πόρτες του στους επισκέπτες. "Είναι λογικό να υπάρχει αυτή τη χρονική διαφορά, γιατί οι αρκούδες που ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας έχουν απόκλιση από τον φυσικό βιολογικό κύκλο", εξήγησε η κ.Πετρίδου.

Ο χειμέριος ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τις αρκούδες. Τις προστατεύει από την έλλειψη τροφής που υπάρχει στη φύση, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Κατά τη δίμηνη διάρκειά του, οι θηλυκές γεννάνε από ένα έως δύο και σπανιότερα τρία μικρά, τα οποία είναι τυφλά και γυμνά, ενώ ζυγίζουν μόλις 350-400 γραμμάρια.

"Τα πρώτα δυο - τρία χρόνια της ζωής τους είναι τα πιο σημαντικά, γιατί κατά το διάστημα αυτό διδάσκονται από τη μητέρα - αρκούδα τον τρόπο επιβίωσης μέσα στο δάσος", είπε η κ.Πετρίδου για να συμπληρώσει: "Βέβαια, τα ζώα που διαβιούν στο καταφύγιο, είναι στειρωμένα γιατί, σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές, οι αρκούδες δεν πρέπει να αναπαράγονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Τα μικρά τους, μετά την απελευθέρωσή δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο δάσος".


0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου