• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αγνωστος δολοφόνησε και στη συνέχεια ακρωτηρίασε μία νεαρή θηλυκή αρκούδα σε δασική περιοχή του νομού Καστοριάς. Τη νεκρή αρκούδα, ηλικίας τριών έως τεσσάρων ετών, εντόπισαν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» σε δασική περιοχή του δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Το άτυχο ζώο είχε κομμένο το ένα του αυτί, ενώ από την αυτοψία που διενεργήθηκε από κτηνίατρο της «Καλλιστώ» διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό είχε συμβεί πριν από ένα μήνα.

«Τα τελευταία δύο χρόνια σκοτώθηκαν 23 αρκούδες μόνο στην περιοχή της Πίνδου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση.

«Μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει βρεθεί και δεν έχει καταδικαστεί κανένας υπαίτιος παρόλο που τα περιστατικά παράνομης εξόντωσης αρκούδων αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας τα 120 τα τελευταία 15 χρόνια» επισημαίνεται.

Η υπεύθυνη ενημέρωσης της «Καλλιστώ», Ηλιάνα Μπουσιάκη, ανέφερε ότι «ο ασυνείδητος που πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο ζώο, δεν 'αρκέστηκε' μόνο σ' αυτό. Έκοψε από το νεκρό ζώο το ένα του αυτί και το πήρε μαζί του ως λάφυρο».

Επισήμανε, τέλος, πως η αρκούδα είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος και η εξόντωσή της διώκεται ποινικά.


2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Είναι δυνατόν να μην ξέρουν τους ενόχους;Μικρή και κλειστή είναι η επαρχιακή κοινωνία.Όλα μαθαίνονται, ή το ίδιο άτομο είναι ο δράστης σε όλες τις περιπτώσεις, ή μία συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που δρα στην περιοχή.Αν ασχοληθούν σοβαρά μπορούν να τον, ή να τους πιάσουν.

Καλό Σαββατοκύριακο Λιονταρίνα.

ΛΕΩΝ είπε...

Και ξέρουν και δεν μιλάνε!
Επίσης Λύκαινα!

Δημοσίευση σχολίου