• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προτείνει στις χώρες-μέλη να απαγορευτεί από το 2011 η εμπορική αλιεία του ερυθρού τόνου, του ακριβότερου ψαριού στον κόσμο, το οποίο κινδυνεύει με εξαφάνιση στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό λόγω της αγάπης των Ιαπώνων για σούσι.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δράσουμε τώρα και να προτείνουμε απαγόρευση της εμπορικής αλιείας» δήλωσε ο επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνεζ Πότοτσνικ σε συνέντευξη Τύπου που παρακολούθησε το AFP.

Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών θα πρέπει τώρα να εξετάσουν την πρόταση της Επιτροπής ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιήσει το Μάρτιο στο Κατάρ ο φορέας του ΟΗΕ που αποφασίζει ποια είδη θεωρούνται απειλούμενα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Διεθνής Επιτροπή Διατήρησης Θυννοειδών Ατλαντικού (ΙCCAT), ένας φορέας με 48 χώρες-μέλη, αποφάσισε να θέσει ως όριο τους 13.500 τόνους για την αλιεία ερυθρού τόνου στον Ατλαντικό το 2010, ποσότητα μειωμένη κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Νωρίτερα, η ΕΕ είχε «παγώσει» τις ποσοστώσεις για το 2010 στα επίπεδα του 2009.

Ωστόσο οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει τότε ότι η μείωση δεν είναι αρκετή για να σώσει το σπάνιο ψάρι.

Ο ερυθρός, ή γαλαζόπτερος τόνος βρίσκεται στα όρια της εξαφάνισης από τη Μεσόγειο και οι τιμές του στη χονδρική συχνά ξεπερνούν τα 200 δολάρια το κιλό στη χονδρική.

Σχεδόν το σύνολο της ποσότητας που αλιεύεται σε όλο τον κόσμο καταλήγει σε πιάτα σούσι στην Ιαπωνία.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου