• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ολοκληρώνεται η απογραφή της θαλάσσιας Ζωής…

Από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τον πυθμένα της αβύσσου, από την Αρκτική μέχρι την Ανταρκτική, ερευνητές από 80 χώρες ανακάλυψαν πάνω από 5.600 νέα ωκεάνια είδη στο πλαίσιο της Απογραφής της Θαλάσσιας Ζωής, μια πρωτοφανή, δεκαετή προσπάθεια που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία του ερευνητικού προγράμματος, οι θάλασσες εκτιμάται ότι κρύβουν ακόμα 100.000 άγνωστα είδη, ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Απογραφής στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης, τον οργανισμό που εκδίδει το κορυφαίο περιοδικό Science.

«Αν προσθέσουμε και τα [θαλάσσια] μικρόβια, θα μπορούσαν να υπάρχουν εκατομμύρια ακόμα» άγνωστα είδη, εκτίμησε ο Ρον Ο'Ντορ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ντάλουσι στο Χάλιφαξ του Καναδά.

Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν την οργάνωση των παράκτιων και ωκεάνιων συστημάτων, παράλληλα όμως ίσως βοηθήσουν και τους ανθρώπους γενικά με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μια ουσία που ανακαλύφθηκε σε σπόγγους που ζουν σε μεγάλα βάθη δοκιμάζεται ως αντικαρκινική θεραπεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες για νέα αναλγητικά φάρμακα.

Η έρευνα θα βοηθήσει επίσης τις κυβερνήσεις να καθορίζουν προστατευόμενες εκτάσεις στους ωκεανούς και να διαχειρίζονται καλύτερα τα αλιευτικά αποθέματα.

Η Απογραφή ξεκίνησε το 2000 με τη συμμετοχή 2.000 ερευνητών από 80 χώρες. Η τελική έκθεση προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στο Λονδίνο στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Δρ Ρον Ο'Ντορ αναφέρθηκε επίσης στους καρχαρίες που εξαφανίζονται από όλο τον κόσμο. «Μπορούμε να συνυπάρξουμε» με αυτά τα αρχαία αρπακτικά, είπε, και ανέφερε ως παράδειγμα ένα σύστημα που χρησιμοποιεί η Αυστραλία για τον εντοπισμό λευκών καρχαριών που έχουν σημαδευτεί με πομπούς, ώστε να εκκενώνονται οι παραλίες αν παραστεί ανάγκη.

Προειδοποίησε επίσης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αναφέροντας ότι καλαμάρια και άλλα είδη που περιορίζονταν παλαιότερα μόνο σε τροπικές περιοχές εντοπίζονται σήμερα ακόμα και κοντά στους πόλους.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

έχουν ακομα δουλειά, σιγά μην τα ανακάλυψαν όλα

ΛΕΩΝ είπε...

Θα προλάβουν ή θα τα καταστρέψουμε όλα πριν μάθουμε το μεγαλείο τους?
Καλημέρα

Δημοσίευση σχολίου