• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία και συγκεκριμένα από το κτήμα του κληροδοτήματος Παναγιώτου Γιαννούκου, κάποιοι επιτήδειοι εκρίζωσαν, χωρίς άδεια, μία υπεραιωνόβια ελιά, με σκοπό να πωλήσουν σε ιδιώτη για καλλωπιστικό σκοπό.

Η καταγγελία προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του δημάρχου, Γιώργου Δαλιάνη αλλά και του προέδρου του Τ.Δ. Κουτρούφων, Δημήτρη Βλάχου οι οποίοι με τη συνδρομή των ανδρών του Α.Τ. Παραλίου Άστρους, κατάφεραν να αποτρέψουν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τη φόρτωση και μεταφορά του δένδρου, το οποίο βρέθηκε, ξεριζωμένο, έξω από το γήπεδο του Κορακοβουνίου, δηλαδή εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο όπου φύονταν.

Επάνω του υπήρχαν ακόμα οι τεράστιοι ιμάντες με τους οποίους είχε μεταφερθεί μέχρι εκεί. Από την αυτοψία της γεωπόνου του Δήμου Β. Κυνουρίας, Ανθούλας Μαγκλή, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για υπεραιωνόβια ελιά – ηλικίας μεγαλύτερης των χιλίων ετών – με σημαντικά μορφολογικά χαρακτηριστικά και αξιόλογη αισθητική παρουσία, με περίμετρο κορμού 9 και πλέον μέτρα και ύψος κορμού πάνω από 4 μέτρα.

Το δέντρο αποτελεί ζωντανό μνημείο της φύσης και ήταν άρρηκτα δεμένο με τις οικονομικές πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής καθώς η καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή έχει ιστορία πολλών χρόνων. Το ελαιόδεντρο, που θεωρείται το γηραιότερο της ευρύτερης περιοχής, είχε ξεριζωθεί με ύψος μπάλας χώματος και ριζών περίπου 70 εκατοστά και καθώς είχαν κοπεί πολλές από τις ρίζες του, η κάθε ώρα που περνούσε μετρούσε αρνητικά για τη διάσωσή του.

Με κατεπείγουσες διαδικασίες, το δένδρο μεταφυτεύθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πάνω από την πλατεία των Κουτρούφων, ύστερα από σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, οι οποίοι επέδειξαν αξιοπρόσεχτη ευαισθησία. Οι υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: arkadiko.blogspot.com

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ευρύνοος είπε...

Και αν προστατεύεται η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος με μέσο όρο ζωής 80 ετών, τί πρέπει να γίνει με πλάσματα με ζωή χιλιάδων ετών απο σκουλίκια-ανθρώπους ηλικίας μερικών δεκάδων ετών;

ποιός είναι εκείνος ο ανώτερος νούς που θα δικάσει με τέτοια μέτρα και σταθμά;

καλημέρα..

ΛΕΩΝ είπε...

Ίσως να πρόσεξες την "ετικέτα" μου για την ανάρτηση αυτή! Το κατέταξα στις "κακοποιήσεις"!
Άρα καταλαβαίνεις την άποψή μου ....!
Καλημέρα Τάσο, ήμουν σίγουρη ότι θα σε άγγιζε το θέμα....!

Δημοσίευση σχολίου