• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Σώθηκε η σκυλίτσα και τα κουτάβια της!


Η ζωή χαμογελάει ξανά για την σκυλίτσα με το σπασμένο πόδι και τα επτά μικρά κουταβάκια της, που «ενοχλούσε» τους γείτονες καθώς τα σκυλάκια είχαν βρει καταφύγιο σ’ ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στη Βαρβάσαινα Ηλείας. Με πρωτοβουλία του Αχαϊκού Συλλόγου για τη Μέριμνα των Ζώων, κλιμάκιο με επικεφαλής την πρόεδρο, Αναστασία Αραβαντινού παρέλαβε τα σκυλιά με σκοπό να τα προωθήσει σε ένα καταφύγιο ζώων στην Θεσσαλονίκη. Εκεί θα παρασχεθεί η απαιτούμενη κτηνιατρική φροντίδα στην τραυματισμένη μητέρα και θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ανατροφή των κουταβιών της. Η κ. Αραβαντινού μαζί με τις δύο συνεργάτιδές της «υποδέχθηκαν» με ανοιχτές αγκαλιές, γλυκόλογα και χάδια τα δυστυχισμένα ζωάκια, γεγονός που προκάλεσε τις ευνοϊκές κριτικές των κατοίκων του χωριού για τα αυθόρμητα και ειλικρινή φιλοζωικά τους αισθήματα. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο αχαϊκός αυτός σύλλογος αποτελείται από εθελοντές ιδιώτες, χωρίς να λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από το κράτος ή άλλους οργανισμούς. Πόσο «γυμνή» όμως φάνηκε για μιαν ακόμη φορά η Ηλεία, όταν περιμένει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα από οργανισμούς που δραστηριοποιούνται εκτός νομού! Είναι τουλάχιστο λυπηρό να αναγκάζονται κάποια άτυχα ζωάκια σε ταξίδια εκατοντάδων χιλιομέτρων για να επιζήσουν. Τόσο δύσκολο είναι να οργανωθεί ένα κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων στην Ηλεία ή έστω στην Πάτρα, που είναι και έδρα Περιφέρειας; Ίσως όμως τέτοια έργα να μην έχουν τις προσδοκώμενες μίζες και τα γνωστά οφέλη που «συνοδεύουν» μόνιμα πια τα δημόσια έργα στη χώρα μας. Κι όμως, η απουσία πολιτικής για τα αδέσποτα καθορίζει και τη συμπεριφορά του κόσμου, που αγανακτεί κυρίως λόγω άγνοιας και τελικά αδιαφορεί για την τύχη τους. Ο κόσμος της υπαίθρου έμαθε τελικά να μισεί τα αδέσποτα, να τα δηλητηριάζει, να τα λιώνει με τις ρόδες στην άσφαλτο, επειδή εκείνοι που έπρεπε να τα φροντίζουν, αδιαφορούν παγερά.

Εθελοντές του Αχαϊκού Συλλόγου για τη Μέριμνα των Ζώων έσωσαν τα  σκυλάκια
Εθελοντές του Αχαϊκού Συλλόγου για τη Μέριμνα των Ζώων έσωσαν τα σκυλάκια

Η αρχή της ιστορίας εδώ!
Είναι καιρός να αλλάξει αυτή η θλιβερή εικόνα, σ’ έναν τόπο που δέχεται κάθε τουριστική σεζόν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από χώρες που σέβονται τα ζώα. Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και οι ιδιώτες κτηνίατροι, θα πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση και να γίνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μόνιμου κέντρου περίθαλψης ζώων στην Ηλεία. Πηγή: pyrgos-news.blogspot.com

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Τι ομορφο νεο!!!

OXΙά είπε...

Να είναι καλά αυτές οι κυρίες. Αυτοί οι άνθρωποι.

Δημοσίευση σχολίου