• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Εκτός από τους ψύλλους και τα τσιμπούρια, τα παρασιτοκτόνα για κτηνιατρική χρήση μπορούν να σκοτώσουν και το ίδιο το κατοικίδιο, προειδοποιεί η αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA). Στη διάρκεια του 2008 δεκάδες χιλιάδες σκύλοι και γάτες εμφάνισαν παρενέργειες και αρκετές εκατοντάδες πέθαναν.

H EPA σκοπεύει τώρα να αναπτύξει αυστηρότερα πρωτόκολλα αξιολόγησης και δοκιμών. Μέχρι τότε, όμως, συνιστά στους ιδιοκτήτες να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες όταν εφαρμόζουν τοπικά στο δέρμα των κατοικίδιων προϊόντα για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια.

Οι παρενέργειες είναι συχνότερες σε μικρόσωμα σκυλιά, ειδικά όταν τους χορηγούνται προϊόντα που προορίζονται για πιο μεγαλόσωμες ράτσες. Ιδιαίτερα ευπαθείς φαίνεται επίσης να είναι οι γάτες, ειδικά όταν τους χορηγούνται παρασιτοκτόνα που προορίζονται για σκύλους.

Η συχνότερη παρενέργεια είναι ερεθισμοί ή χημικά εγκαύματα στο δέρμα, ωστόσο ορισμένα κατοικίδια εμφάνισαν σιελόρροια, αδυναμία των άκρων ή άλλα νευρολογικά προβλήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν θανατηφόρα.

Το 2008 η EPA έλαβε αναφορές για παρενέργειες σε 44.263 κατοικίδια, συγκριτικά με 28.895 αναφορές το 2007. Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε πόσα από τα 600 περιστατικά θανάτων αφορούν σκύλους και πόσα γάτες.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε πάντως εκπρόσωπος του Αμερικανικού Συλλόγου για την Πρόληψη της Κακομεταχείρισης των Ζώων (ASPCA): «Παρόλο που ανεπιθύμητες δράσεις μπορεί να εμφανιστούν με όλα τα προϊόντα για ψύλλους και τσιμπούρια, οι περισσότερες παρενέργειες είναι σχετικά ήπιες και περιλαμβάνουν ερεθισμό του δέρματος και του στομάχου» δήλωσε ο Δρ Στίβεν Χάνσεν.

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Πιστεύω ότι τα ζώα που παρουσίαζαν πρόβλημα δεν θα φορούσαν κάποιο προϊόν (κολάρο)εγκεκριμένο, αλλά και στα εγκεκριμένα ακόμα υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες και στα σπρέι και στα κολάρα.Έχω δει άμαρκα κολάρα για ψύλλους να πωλούνται και στα super market, αν ο ιδιοκτήτης του ζώου, νομίζει ότι όλα είναι το ίδιο, λογικό είναι μετά το ζώο του να πάθει αλλεργίες ή και να πεθάνει.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο Λιονταρίνα :)

D.Angel είπε...

Πέρασα για μια καλησπέρα Λιονταράκι μου Καλή Κυριακή να χεις!Φιλιά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))

ΛΕΩΝ είπε...

Επίσης να προσθέσω πως όταν χρησιμοποιούμε 2 ειδών κολλάρα (και για τσιμπούρια αλλά και για σκνίπες) πρέπει να τα βάζουμε στο-η φίλο-η μας με μια διαφορά τουλάχιστον 2 ημερών μεταξύ τους κι όχι συγχρόνως!
Καλημέρα Λύκαινα!

Αγγελική μου και Σκρουτζάκο μου
Ανταποδίδω θερμά!

Δημοσίευση σχολίου