• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Δράσε κι εσύ!!!

Monachus Συμμάχους

Ας μη μένουμε άλλο θεατές!

Οι πολίτες σήμερα συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο, την σημαντικότητα και της δικής τους συμβολής στην επίλυση των σύνθετων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Οι αργοί ρυθμοί ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού, σε συνδυασμό με τους γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης σε βάρος του περιβάλλοντος, έχουν οδηγήσει στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κοινωνικού μοντέλου συμπεριφοράς, αυτό της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η συμμετοχή των πολιτών σε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους υιοθέτησης του παραπάνω μοντέλου και εκφράζεται με ποικίλες μορφές.

Κάποιες από αυτές είναι η εθελοντική προσφορά και η οικονομική υποστήριξη της οργάνωσης. Και στις δυο περιπτώσεις οι πολίτες ξεπερνούν τα στενά ατομικά τους συμφέροντα και ενσωματώνονται στη δυναμική μιας ομάδας που έχει σαν στόχο την Βιώσιμη Ανάπτυξη, δηλαδή την “ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες των σύγχρονων γενεών χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες” (Ηνωμένα Έθνη, Brundtland Report).

Το Ευρωβαρόμετρο του 2005, έδειξε ότι το 95% των Ελλήνων αναγνωρίζει ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι εξίσου σημαντικά με τα οικονομικά και τα κοινωνικά, αλλά μόλις το 9% ανήκει στην κατηγορία που πιστεύει ότι η προσπάθειά του θα έχει αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε αιδιόδοξοι ότι η ατομική συμπεριφορά όλων μας σταδιακά θα αλλάξει. Αρκεί όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, να βάλουμε τα θεμέλια που θα μετατρέψουν την παθητική ενημέρωση σε δράση. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε την επιθυμητή αλλαγή στη νοοτροπία μας.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου