• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Πλοίο ακτιβιστικής οργάνωσης η οποία διαμαρτύρεται κατά της φαλαινοθηρίας συγκρούστηκε την Παρασκευή με ιαπωνικό φαλαινοθηρικό έξω από την Ανταρκτική σε ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο για το οποίο η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη.

Ο ακτιβιστής Πολ Ουότσον της οργάνωσης Sea Shepherd («ποιμένας της θάλασσας») δήλωσε ότι το σκάφος του προσπαθούσε να εμποδίσει την ανέλκυση μιας φάλαινας σε ένα ιαπωνικό πλοίο όταν ένα άλλο φαλαινοθηρικό μπήκε στην πορεία του και προκάλεσε σύγκρουση.

Από την άλλη πλευρά, το ιαπωνικό Ινστιτούτο Έρευνας Κητωδών, η κρατική υπηρεσία που επιβλέπει το κυνήγι φάλαινας στο Νότιο Ωκεανό, έκανε λόγο για «εσκεμμένο εμβολισμό» του φαλαινοθηρικού Yushin Maru 2, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή μαζί με το Yushin Maru 1.

«Η κατάσταση εδώ κάτω έχει αρχίσει να γίνεται πολύ, πολύ χαοτική και πολύ επιθετική» δήλωσε ο Ουότσον από δορυφορικό τηλέφωνο στο πλοίο των ακτιβιστών.

Ανάλογες συμπλοκές ανάμεσα στην Sea Shepherd και τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά είχαν σημειωθεί και πέρυσι έξω από την Ανταρκτική.

Παρά το διεθνές μορατόριουμ που έχει επιβληθεί στο κυνήγι φαλαινών, η Ιαπωνία επιμένει να κυνηγά τα κήτη εκμεταλλευόμενη ένα «παραθυράκι» στις διατάξεις της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας το οποίο επιτρέπει το κυνήγι για ερευνητικούς σκοπούς. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν επισημάνει ότι το κρέας των θηραμάτων καταλήγει στα ιαπωνικά εστιατόρια.

Η Ιαπωνία έχει επίσης προσπαθήσει, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, να ανατρέψει το διεθνές μορατόριουμ με το επιχείρημα ότι οι πληθυσμοί των φαλαινών έχουν ανακάμψει και δεν χρήζουν προστασίας.

Τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά έχουν άδεια να σκοτώσουν φέτος έως και 950 ρυγχοφάλαινες και 50 πτεροφάλαινες.

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ανώνυμος είπε...

KANONIKA THA EPREPE NA EXOYN TO DIKEOMA NA EKTELOYN TOYS FONIADES

Ανώνυμος είπε...

Γιαπονέζοι και Κινέζοι είναι ηλίθιοι. Σκοτώνουν ζώα μόνο και μόνο για τις χαζές τους αντιλήψεις που οι περισσότερες από αυτές είναι θρησκευτικές αηδίες.

Ανώνυμος είπε...

Οι Γιαπωνέζοι έχουν σκιστά μάτια, επειδή ανήκουν σε υποχθόνιους λαούς. Μακάρι να τους είχαν εξοντώσει όλους με ατομικές βόμβες, θα είχαμε ησυχάσει όλοι τώρα, και πάνω απ' όλα οι φάλαινες.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΙΑ, ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙ ΤΟΥΣ.

Δημοσίευση σχολίου