• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Περισσότερα από 200 δελφίνια που χάθηκαν και εξώκειλαν την Τρίτη στον κόλπο των Φιλιππίνων οδηγήθηκαν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα χάρη στην παρέμβαση δεκάδων ψαράδων και εθελοντών, που έμειναν έκπληκτοι με το πρωτοφανές περιστατικό.

Μόνο τρία από τα πεπονοκέφαλα δελφίνια (Peponocephala electra) πέθαναν τελικά στα ρηχά του κόλπου δυτικά της Μανίλας, αναφέρει Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο» σχολίασε στο τοπικό ραδιόφωνο ο Μάλκολμ Σαρμιέντο, διευθυντής του Γραφείου Αλιευμάτων και Υδάτινων Πόρων, επισημαίνοντας ότι στη Μανίλα δεν έχει αναφερθεί ανάλογη περίπτωση με τόσα πολλά δελφίνια.

Ο Σαρμιέντο εκτίμησε ότι τα κήτη ίσως αποπροσανατολίστηκαν «λόγω του καύσωνα ή κάποιας διαταραχής στη θάλασσα» όπως ένας μεγάλος υποθαλάσσιος σεισμός. Εξήγησε ότι τα αφτιά των δελφινιών είναι ευαίσθητα σε απότομες μεταβολές της πίεσης: «Αν υποστούν βλάβες στα τύμπανα χάνουν τον προσανατολισμό τους και εξοκέλλουν» είπε.

Σύμφωνα με ειδικό της τοπικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, τα πεπονοκέφαλα δελφίνια προέρχονταν από το βορρά και κατευθύνονταν στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου