• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Συναισθηματικές αξίες…

Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν την ίδια συναισθηματική εμπειρία από το αγαπημένο κατοικίδιό τους με αυτήν που έχουν οι γονείς από τα παιδιά τους, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Ο λόγος είναι ότι όταν οι άνθρωποι παίζουν με τον αγαπημένο τους σκύλο, αυτό που συμβαίνει στο σώμα τους, χωρίς να το συνειδητοποιούν, είναι ότι αυξάνεται αισθητά (μέχρι και 20%) η ποσότητα της ορμόνης ωκυτοκίνης, που συνδέεται με το ζευγάρωμα, τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών, τη ρομαντική αγάπη και τη φροντίδα των παιδιών.

Η ωκυτοκίνη επίσης μειώνει το στρες, καταπολεμά την κατάθλιψη και αυξάνει την εμπιστοσύνη.

Οι βιολόγοι Μίχο Ναγκασάγουα και Τακεφούμι Κικουσούι του πανεπιστημίου Αζούμπα ανέλυσαν δείγματα ούρων από ιδιοκτήτες σκύλων πριν και μετά το παιγνίδι με το σκύλο τους (το οποίο βιντεοσκόπησαν) και διαπίστωσαν ότι είχαν αυξημένα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης - που αυξάνονταν όσο περισσότερο κοιτούσαν το σκύλο τους στα μάτια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση της ωκυτοκίνης μπορεί να εξηγήσει γιατί το παιγνίδι με τον αγαπημένο σκύλο μπορεί να φτιάξει τη διάθεση κάποιου, να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψή του.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η ωκυτοκίνη έπαιξε ρόλο στην εξημέρωση των σκύλων (από τους λύκους), που έκαναν οι άνθρωποι πριν περίπου 15.000 χρόνια.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Hormones and Behaviour" (Ορμόνες και Συμπεριφορά).

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο όσοι εχουν ζώα μπορούν να το καταλάβουν

Δημοσίευση σχολίου