• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Βιολόγοι της Φλόριντα τοποθετούν μαγνήτες στα κεφάλια κροκόδειλων σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τα ερπετά και να τα εμποδίσουν να επιστρέψουν στα γνώριμα λημέρια τους κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι αμερικανικοί κροκόδειλοι (Crocodylus acutus) εξακολουθούν να θεωρούνται απειλούμενο είδος, ωστόσο ο πληθυσμός τους στις ακτές της Φλόριντα έχει ανακάμψει στα 2.000 άτομα, και πλησιάζει πλέον επικίνδυνα τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στα κανάλια του Μαϊάμι και των Φλόριντα Κις.

Οι υπηρεσίες προστασίας της άγριας ζωής απομακρύνουν τους κροκοδείλους από τις κατοικημένες περιοχές, όμως τα ερπετά έχουν την τάση να επιστρέφουν στην περιοχή όπου συνελήφθησαν, διανύοντας έως και 16 χλμ την εβδομάδα για να φτάσουν εκεί.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα επικίνδυνα ζώα προσανατολίζονται με βάση το γήινο μαγνητικό πεδίο, οπότε οι μαγνήτες θα τους αποπροσανατολίσουν.

«Απλά τους βάζουμε προσωρινά μαγνήτες με κολλητική ταινία» και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, εξήγησε στο Reuters η Λίντσεϊ Χορντ της Επιτροπής Αλιείας και Αγριας Ζωής της Φλόριντα.

Μαγνήτες έχουν τοποθετηθεί προς το παρόν μόνο σε δύο κροκόδειλους, από τους οποίους ο ένας τελικά σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.

Ο άλλος πράγματι δεν έχει επιστρέψει στην αρχική του γειτονιά.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου