• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ανακαλύφθηκε το ψάρι που παίρνει "έκσταση"!


Ένα παρδαλό ψάρι της Ινδονησίας που αναπηδά στο βυθό σαν λαστιχένιο μπαλάκι αναγνωρίστηκε από ιχθυολόγους ως νέο είδος και ονομάστηκε Histiophryne psychedelica, δηλαδή «ψυχεδελικός ιστιοφρύνος».

Την επιστημονική ονομασία του είδους επινόησε ο Δρ Τεντ Πιτς του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ο οποίος ενημερώθηκε για την ύπαρξη του ψαριού από δύτες που το εντόπισαν στα ρηχά έξω από το νησί Αμπον.

Ο ψυχεδελικός ιστιοφρύνος ανήκει στην οικογένεια των βατραχόψαρων (Antennariidae), τα οποία φέρουν πλευρικά πτερύγια που μοιάζουν με πόδια ώστε να διευκολύνουν την κίνηση στο βυθό.

Όμως το νέο είδος παρουσιάζει ιδιαιτερότητες άγνωστες στα υπόλοιπα είδη βατραχόψαρων: Κάθε φορά που αγγίζει το βυθό, το ψάρι αναπηδά τεντώνοντας τα πτερύγιά του και εκτοξεύοντας νερό από μικρά ανοίγματα κοντά στα βράγχια. Δεδομένου ότι η ουρά του δεν είναι ίσια, αλλά προεξέχει προς τη μία πλευρά, το ψάρι ανεβοκατεβαίνει στο νερό με έναν παράξενο, χαοτικό τρόπο.

Όσον αφορά τις «ψυχεδελικές» γαλάζιες και καφετί λωρίδες του ψαριού, οι ερευνητές εκτιμούν ότι πρόκειται για καμουφλάζ που μιμείται τα κοράλλια.

Οι γενετικές αναλύσεις που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για νέο είδος δημοσιεύονται στο Copeia, την επιθεώρηση του Αμερικανικού Συλλόγου Ιχθυολόγων και Ερπετολόγων.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου