• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Προστατευόμενη «Περιοχή Οικοανάπτυξης» χαρακτηρίζεται η χερσαία και ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των νήσων Καρπάθου και Σαρίας, όπου ζει ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Η «Περιοχή Οικοανάπτυξης Ολύμπου Καρπάθου» θεσμοθετείται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε την Τρίτη ο Γιώργος Σουφλιάς.

Η προστατευόμενη περιοχή «καλύπτει στο σύνολό της μια έκταση περίπου 155 χιλιάδων στρεμμάτων (θαλάσσια έκταση περίπου 53 χιλιάδων στρεμμάτων και χερσαία έκταση περίπου 102 χιλιάδων στρεμμάτων), στην οποία προβλέπονται περιορισμοί σε ορισμένες δραστηριότητες και χρήσεις» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

Εκτός από τη μεσογειακή φώκια, η περιοχή φιλοξενεί πλούσια βιοποικιλότητα με μεγάλο αριθμό σπάνιων και ενδημικών ειδών.

«Σημαντική κρίνεται η περιοχή και για την πλούσια ορνιθοπανίδα της, καθώς και για τα αλιευτικά αποθέματά της και εν γένει για το θαλάσσιο οικοσύστημά της» επισημαίνει η ανακοίνωση. «Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην παράκτια ζώνη της περιοχής καθώς και στα υποθαλάσσια λιβάδια της ποσειδωνίας [το φύκι Posidonia oceanica]».

Την υπογραφή της απόφασης χαιρέτισε η Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm).

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

μομ ολε !!!
βρησκω υπεροχο το σλογκαν τους ..... μοναχους μοναχους ζητει συμμαχους συμμαχους :))

την καλημερα μου

υγ που ειναι η συνεχειαααααααα????

Δημοσίευση σχολίου