• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Δύσκολη και η ζωή των πτηνών!


Τα πτηνά στην Ευρώπη δεν φαίνεται να γλιτώνουν τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών και συγκεκριμένα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Η μείωση του πληθυσμού των πτηνών και η εξαφάνιση ορισμένων ειδών είναι πλέον η ζοφερή πραγματικότητα, επισημαίνουν επιστήμονες, έπειτα από τη δεκαετή συλλογή δεδομένων με τη βοήθεια μοντέλων πρόβλεψης της υπερθέρμανσης. «Παρόλο που παρατηρούμε μια ελάχιστη αύξηση στην παγκόσμια θερμοκρασία, μένουμε έκπληκτοι από την αλλαγή που παρατηρούμε στους πληθυσμούς της άγριας χλωρίδας και πανίδας», λέει χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Γκρέγκορι, ερευνητής της «Royal Society of Birds» στη Βρετανία. «Οποιαδήποτε αύξηση στη μέση θερμοκρασία της γης άνω των 2 βαθμών Κελσίου, συγκρινόμενη με την προ-βιομηχανική εποχή, θα δημιουργήσει παγκόσμιο όλεθρο για τα πουλιά και τη φύση», εξηγεί ο Γκρέγκορι. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Plos One, έχει αναλύσει δεδομένα από 122 είδη άγριων πουλιών και στοιχεία πάνω από το ένα πέμπτο των 526 ειδών που είναι γνωστά στην Ευρώπη. Αποκαλυπτικά ευρήματα, δείκτης κλιματικής αλλαγής Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τις εντεινόμενες ανησυχίες των επιστημόνων για το μέγεθος του κλιματικού αντίκτυπου στον πλανήτη. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των πτηνών που επηρεάστηκαν αρνητικά από την κλιματική αλλαγή ήταν περίπου τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που βελτιώνεται εξαιτίας των αλλαγών. Ακόμη, οι ερευνητές δημιούργησαν για πρώτη φορά δείκτη της Ευρώπης που υποδεικνύει την επιρροή των κλιματικών αλλαγών στη φύση. «Aυτός ο δείκτης βιοποικιλότητας είναι το ισοδύναμο του χρηματιστηριακού δείκτη του Λονδίνου (FTSE), με τη μόνη διαφορά ότι περιλαμβάνει τη σύνοψη των αλλαγών στη χλωρίδα και την πανίδα αντί για τις αλλαγές στην κεφαλαιακή επάρκεια των επιχειρήσεων». Μεταξύ των ειδών που ευνοήθηκαν σ' ένα βαθμό από τις κλιματικές αλλαγές είναι η μέλισσα ενώ αυτά που επηρεάζονται αρνητικά είναι ο δρυοκολάπτης και οι αρουραίοι…

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου