• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η Εξημέρωση του Αλόγου.


Σε σχέση με την κατσίκα, το πρόβατο ή το σκύλο, που εξημερώθηκε πριν από τουλάχιστον 15.000 χρόνια, το άλογο είναι ένας σχετικά πρόσφατος φίλος του ανθρώπου. Όμως η εξημέρωσή του οδήγησε σε ταχείες κοινωνικές αλλαγές, φέρνοντας περισσότερη... ιπποδύναμη στις μετακινήσεις, την επικοινωνία και τον πόλεμο.

«Το σημαντικό στοιχείο δεν είναι τόσο η εξημέρωση του αλόγου όσο η εφεύρεση της ιππασίας» σχολίασε ο ανθρωπολόγος Ντέιβιντ Αντονι του Κολεγίου Χάρτγουικ της Νέας Υόρκης, ο οποίος δεν συμμετείχε στην τελευταία έρευνα αλλά είναι ειδικός στο θέμα. «Για πρώτη φορά, οι στέπες της Ευρασίας, που ήταν μέχρι τότε ένα εχθρικό οικολογικό όριο για τους ανθρώπους, μετατράπηκαν σε διάδρομο επικοινωνίας διαμέσου της Ευρασίας ο οποίος συνέδεσε την Κίνα με την Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή» ανέφερε.

Επισήμανε ακόμα ότι το άλογο ίσως βοήθησε στην εξάπλωση των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και γενικότερα του πολιτισμού.

Πολλοί επιστήμονες υποψιάζονταν ότι το άλογο εξημερώθηκε πρώτα στις στέπες της Κεντρικής Ασίας, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξουν πειστικές ενδείξεις.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου