• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ο άτυχος Knut...!


Ο Knut η πολική αρκούδα είναι «ψυχικά εθισμένος στη δημοσιότητα», λέει ο φύλακας κινδυνεύοντας να χάσει την δουλειά του .

«Ο Knut η πολική αρκούδα έχει μετατραπεί από ένας ντροπαλός σκύμνος ,σε προσωπικότητα εθισμένη στην δημοσιότητα» λέει ένας από τους φύλακες του.

Ο Markus Roebke είπε «η διασημότητα του Zoo Berlin έχει εμμονή με τα φώτα της δημοσιότητας και ουρλιάζει με οργή, όταν δεν έχει θεατές.


«Ο Knut πρέπει να πάει και όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο», είπε επιμένοντας «σε ένα πάρκο για αρκούδες που θα έχει λιγότερους επισκέπτες και περισσότερη ησυχία»

Τότε και τώρα: Αριστερά, ο Knut ως μαζεμένο μωρό πριν από τους λατρευτούς θαυμαστές του και Δεξιά, ως μεγάλος, «εθισμένος στη δημοσιότητα».

«Είναι εξαρτημένος από το σόου, τη ανθρώπινη κολακεία. Δεν είναι υγιές.»


«Πραγματικά κλαίει ή κλαψουρίζει αν βλέπει ότι δεν υπάρχει θεατή εκτός του περιβλήματος έτοιμος να βάλει τις φωνές και σε αυτόν.»


"Όταν ο ζωολογικός κήπος έπρεπε να κλείσει λόγω του μαύρου πάγου κλαψούριζε μέχρι κάποια μέλη του προσωπικού να πάνε να το ηρεμήσουν" .


Ο Knut απορρίφθηκε από τη μητέρα του όταν γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 2006, πράγμα που οδήγησε ορισμένους ακτιβιστές να πουν ότι θα ήταν καλύτερο γι 'αυτόν να πεθάνει παρά να μεγαλώσει από τον άνθρωπο.


Ο ζωολογικός κήπος τον άφησε να ζήσει όμως και έχει γίνει πόλος έλξης, και τα έσοδα από τις επισκέψεις έχουν φθάσει σήμερα τα 6 εκατομμύρια λύρες!


Τώρα ο Knut είναι μεγαλύτερες, τα πλήθη είναι μεγαλύτερα - και, προειδοποιεί τον εκτροφέα, « ότι η ψυχική υγεία του επιδεινώνεται».
Ο κ. Roebke πρόσθεσε: «Το πρόβλημα είναι ότι αναγνωρίζει τον εαυτό του ως άνθρωπο και όχι ως πολική αρκούδα.»
"Και για όσο διάστημα θα είναι μαζί μας , πάντα θα σκέφτομαι τον Thomas Doerflein, τον φύλακα, που τον μεγάλωσε σαν να ήταν ο πατέρας του. Ο Knut και η ανάγκη του για δημοσιότητας πρέπει να αλλάξει.
«Δεν μας επιτρέπεται να έχουμε επαφή μαζί του και έχουμε λάβει επιστολές ότι αν παραβιάσουμε αυτή τη γραμμή, θα χάσουμε τη δουλειά μας. Είναι πολύ απρόβλεπτος για να παίξει κανείς μαζί του τώρα.»
Ο κ. Roebke δεν είναι ο μόνος που παρατηρεί το ζήτημα της υγείας του Knut .Τον Ιανουάριο, ένας σπουδαίος επιστήμονας τον χαρακτήρισε ως «ψυχοπαθή ζώο».

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

ΑΝΝΑ είπε...

Την καλησπέρα μου. Με στεναχώρησε πάρα πολύ η ανάρτησή σου. Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις αυτή την κατάσταση σε αυτές τις υπέροχες ψυχούλες.
Αλλά η πραγματικότητα και η φύση συχνά μας εκπλήσουν και μας προσγειώνουν...

korinoskilo είπε...

μακαρι να μπορουσε να αλλαξει ψυχισμο με καποιον που νιωθει αρκουδος :/

D.Angel είπε...

Μου θυμίζει την Εφη Θώδη!!!Χα χα χα
Φυσικά και αστειεύομαι!!!
Φιλιά πολλά

ΛΕΩΝ είπε...

@BOUBOU
Πολύ σωστά τα λες!Μεταδίδουμε στα ζώα όλες τις δικές μας ανασφάλειες.

@korinoskilo
Τυχεροί αυτοί που μπορούν να ζουν κοντά σε άγρια ζώα, αλλά μόνο όταν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον!

@dreamer-angel
Χα χα χα ! Καλό!
Τα φιλιά μας!

Δημοσίευση σχολίου