• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κλωνοποίηση κατσίκας στο Ιράν!


Ισφαχάν



Το Ιράν γίνεται η πέμπτη χώρα του κόσμου που καταφέρνει να κλωνοποιήσει μια κατσίκα -η μικρή Χάνα γεννήθηκε την Τετάρτη στο Ισφαχάν, φέρνοντας περηφάνια στη μουσουλμανική χώρα που ελπίζει να γίνει ισχυρή δύναμη στην προηγμένη επιστήμη και τεχνολογία.

Κλωνοποιημένες κατσίκες, πρόβατα και άλλα ζώα θα μπορούσαν στο μέλλον να παράγουν ανθρώπινα αντισώματα για ιατρική χρήση, εξήγησε ο Δρ Μοχάμεντ Χοσεΐν Νασρ Ισφαχάνι, επικεφαλής του φημισμένου Ερευνητικού Ινστιτούτου Ρόγιαν όπου γεννήθηκε ο κλώνος.

Το 2006, το Ιράν έγινε η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που κατάφερε να κλωνοποιήσει πρόβατο. Δυόμισι χρόνια αργότερα, ο κλώνος χαίρει άκρας υγείας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.

Το Ιράν είναι επίσης η πέμπτη χώρα του κόσμου που κατάφερε να παράγει πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα, όμοια με τα εμβυικά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη διαφοροποιημένα κύτταρα ενηλίκων.

Τα πειράματα κλωνοποίησης εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο του Ιράν να γίνει έως το 2025 ισχυρή περιφερειακή δύναμη στη βιοϊατρική, την αεροδιαστημική και την πυρηνική τεχνολογία.

Το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας προκαλεί πάντως σοβαρές προστριβές με τη Δύση.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

ΑΝΝΑ είπε...

Δεν ξέρω τελικά τι πιστεύω γι αυτό το θέμα. Ίσως από τη μια να είναι καλό, αν υποθέσουμε ότι μπορούμε να κλωνοποιήσουμε ζώα που είναι υπό εξαφάνιση και να τα διατηρήσουμε. Αλλά το θαύμα της φύσης που είναι η γέννηση ενός ζωντανού οργανισμού?? πάει περίπατο?

kakos lykos είπε...

Αν η επιστήμη είχε προχωρήσει τόσο, ώστε από το dna μορφών ζωής που έχουν χαθεί από τον πλανήτη μας, να μπορούσε να τις αναδημιουργήσει, υπό τον όρο ότι μετά θα μπορούσαν να αναπαραχθούν μόνες τους, ώστε να υπάρχει ξανά κανονικά το χαμένο είδος, θα ήταν ένα μεγάλο άλμα για κείνη, ένα κορυφαίο επίτευγμα.
Αλλά να δημιουργούν ζώα για να τα χρησιμοποιούν σε πειράματα, είναι άλλο ένα εργαστηριακό έγκλημα.

Δημοσίευση σχολίου