Ισφαχάν |
Κλωνοποιημένες κατσίκες, πρόβατα και άλλα ζώα θα μπορούσαν στο μέλλον να παράγουν ανθρώπινα αντισώματα για ιατρική χρήση, εξήγησε ο Δρ Μοχάμεντ Χοσεΐν Νασρ Ισφαχάνι, επικεφαλής του φημισμένου Ερευνητικού Ινστιτούτου Ρόγιαν όπου γεννήθηκε ο κλώνος.
Το 2006, το Ιράν έγινε η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που κατάφερε να κλωνοποιήσει πρόβατο. Δυόμισι χρόνια αργότερα, ο κλώνος χαίρει άκρας υγείας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.
Το Ιράν είναι επίσης η πέμπτη χώρα του κόσμου που κατάφερε να παράγει πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα, όμοια με τα εμβυικά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη διαφοροποιημένα κύτταρα ενηλίκων.
Τα πειράματα κλωνοποίησης εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο του Ιράν να γίνει έως το 2025 ισχυρή περιφερειακή δύναμη στη βιοϊατρική, την αεροδιαστημική και την πυρηνική τεχνολογία.
Το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας προκαλεί πάντως σοβαρές προστριβές με τη Δύση.
2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:
Δεν ξέρω τελικά τι πιστεύω γι αυτό το θέμα. Ίσως από τη μια να είναι καλό, αν υποθέσουμε ότι μπορούμε να κλωνοποιήσουμε ζώα που είναι υπό εξαφάνιση και να τα διατηρήσουμε. Αλλά το θαύμα της φύσης που είναι η γέννηση ενός ζωντανού οργανισμού?? πάει περίπατο?
Αν η επιστήμη είχε προχωρήσει τόσο, ώστε από το dna μορφών ζωής που έχουν χαθεί από τον πλανήτη μας, να μπορούσε να τις αναδημιουργήσει, υπό τον όρο ότι μετά θα μπορούσαν να αναπαραχθούν μόνες τους, ώστε να υπάρχει ξανά κανονικά το χαμένο είδος, θα ήταν ένα μεγάλο άλμα για κείνη, ένα κορυφαίο επίτευγμα.
Αλλά να δημιουργούν ζώα για να τα χρησιμοποιούν σε πειράματα, είναι άλλο ένα εργαστηριακό έγκλημα.
Δημοσίευση σχολίου