Διαμελίζοντας τα πόδια από ζωντανά καβούρια και καραβίδες και αιχμαλωτίζοντάς τα σε δεξαμενές είναι δύο μόνο από τις πολλές πρακτικές που μπορεί να επανεκτιμηθούν εκ νέου, δεδομένου ότι οι δύο νέες μελέτες δείχνουν ότι και τα μαλακοστρακοειδή αισθάνονται πόνο και το άγχος.
Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στα ολοένα αυξανόμενα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλα τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, οστρακόδερμων και των εντόμων, υποφέρουν.
Ο Robert Elwood, ο επικεφαλής συγγραφέας των δύο εγγράφων , εξήγησε στο Discovery News ότι ο πόνος επιτρέπει στο κάθε ζώο να είναι σε "επίγνωση των πιθανών ζημιών του ιστού" ενώ βιώνει "ένα τεράστιο αρνητικό συναίσθημα ή κίνητρο που μαθαίνει πως να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση στο μέλλον."
Τόσο ο πόνος όσο και το άγχος αποτελεί βασικό μηχανισμό επιβίωσης.
Ο καθ.Elwood, στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Queen στο Μπέλφαστ, και η συνάδελφός του Mirjam Appel μελέτησαν τα «καβούρια ερημίτες» που συλλέγονταν από βραχώδεις λιμνούλες στο County Down, στη Βόρεια Ιρλανδία. Όλα τα καβούρια που επιβίωσαν από τα πειράματα ,στη συνέχεια απελευθερώθηκαν πίσω στη λιμνούλα που γεννήθηκαν.
Δεν είναι μόνο ότι είμαι χορτοφάγος, αλλά ακόμα και τότε που έτρωγα «πτώματα» αυτή η κοτσάνα ότι ο αστακός πρέπει να μπαίνει στο καυτό νερό ζωντανός, μου προκαλούσε φρικιαστικά συναισθήματα! Εβδομάδα των παθών? Για κάποια είδη είναι ολόκληρη η ζωή τους!
2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:
πολύ ωραίο και ενημερωτικό...
όντως για κάποια όντα του πλανήτη μας η ζωή τους ένα μαρτύριο
νάσαι καλά
Μαρτύριο εξ αιτίας κάποιων άλλων όντων!
Καλησπέρα Παναγιώτη!
Δημοσίευση σχολίου