• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…



Η επιτάχυνση της υπερθέρμανσης του Ατλανικού Ωκεανού τα τριάντα τελευταία χρόνια εξηγείται εν μέρει από τη μείωση που παρατηρείται στις αμμοθύελλες της Σαχάρας και τη μειωμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα στους τροπικούς, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές συνδύασαν τα δεδομένα που συνέλεξαν από τους δορυφόρους όσον αφορά τη σκόνη και άλλα σωματίδια της ατμόσφαιρας με τα κλιματολογικά μοντέλα για να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις στη θερμοκρασία της επιφάνειας του ωκεανού.

Κατάφεραν έτσι να υπολογίσουν τις επιπτώσεις που υπήρξαν στη θερμοκρασία ανάλογα με τις αλλαγές στις αμμοθύελλες και τη δραστηριότητα των ηφαιστείων - κυρίως με βάση τις εκρήξεις του ηφαιστείο Ελ Τσιτσόν του Μεξικού το 1982 και του Πινατούμπο στις Φιλιππίνες το 1991.

"Μεγάλο μέρος της ανόδου της θερμοκρασίας τα τελευταία 26 χρόνια στην επιφάνεια του Ατλαντικού και στους τροπικούς - κατά μέσο όρο 0,25 βαθμοί Κελσίου ανά δεκαετία - εξηγείται από τις αμμοθύελλες και την ηφαιστειακή δραστηριότητα", σύμφωνα με τον Αμάτο Έβαν, κλιματολόγο του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν και βασικού συγγραφέα της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science.

Ακόμη και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη συχνότητα και την ένταση των κυκλώνων που σχηματίζονται στα θερμά νερά του ωκεανού.

Η διαφορά της θερμοκρασίας της επιφάνειας του Ατλαντικού το 1994, μια χρονιά με λιγοστούς κυκλώνες, σε σχέση με το 2005, οπότε σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό τους, δεν ήταν παρά μισός βαθμός Κελσίου, πρόσθεσε ο ερευνητής.

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

So Far Away είπε...

Είναι πιά αποδεκτό από όλους μας αγαπητέ Λεοντόκαρδε , πως ο πλανήτης , έτσι όπως του έχει φερθεί το είδος μας , παρουσιάζει μία διαφορετική "ζωτική δραστηριότητα" . Καλά τα καταφέραμε . . . .
Διαλύσαμε ότι πιο αρμονικό υπάρχει στη ζωή , την ίδια μας τη φύση !
Ας ελπίσουμε πώς δεν είναι πιά αργά , και πώς ακόμα προλαβαίνουμε να ανταποδώσουμε , όλα αυτά που χρωστάμε στη πατρίδα μας , τη Γη .
Καλό σου βράδυ !

everything53 είπε...

Δυστυχώς τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου. Δεν νομίζω ότι ο άνθρωπος θα αλλάξει την τακτική που εχει τόσα χρόνια. Κι αν έχει απομείνει μια μικρή ελπίδα, μέρα με την μέρα την βλέπω ν' αργοπεθαίνει...

117 είπε...

η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο... κάθε επιστήμονας που θα ερωτηθεί για το θέμα, θα εκφραστεί με απαισιοδοξία... και ακόμα εμείς δεν κάνουμε τίποτα! θα έλεγα ότι υπάρχει ελπίδα, αν έβλεπα κάποιους να προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση... αλλά κανείς δε νοιάζεται... και αμ υπάρχουν κάποιοι, δεν αρκούν... καλή σου μέρα

ΛΕΩΝ είπε...

@So far away
Ίσως ο κύκλος της γης έφτασε στην ώρα του ανασχηματισμού! Ας ελπίσουμε στην αναγέννηση!

@everything53
Αυτός ο αργός θάνατος λες να διατηρεί την ελπίδα μας?

@117
Όπως νομίζω έχω ξαναπεί, από τους λίγους πάντα ξεκινάει η επανάσταση!


Καλό βράδυ σε όλους

Δημοσίευση σχολίου