• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Όλα για τη πάρτη μας...!


Γουρούνια με όργανα κατάλληλα για ανθρώπινη μεταμόσχευση

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα ανέφεραν ότι κλωνοποίησαν μικρό γουρούνι του οποίου τα όργανα ήταν γενετικά διαφοροποιημένα ώστε να είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση σε άνθρωπο.

Ο επικεφαλής των επιστημόνων, Λιμ Τζίο-Μπιν, δήλωσε ότι το ζώο, που γεννήθηκε στις 3 Απριλίου, έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να μην έχει ένα γονίδιο που πυροδοτεί την απόρριψη ιστού. Ανέφερε επίσης ότι η ομάδα χρησιμοποίησε βλαστοκύτταρα από μικρότερα του μέσου όρου γουρούνια, για να κλωνοποιήσει «μίνι γουρούνια» με διαφοροποιημένα γονίδια. Η απόρριψη ιστού από το ανοσοποιητικό σύστημα θεωρείται σήμερα ένα από μεγαλύτερα εμπόδια στη μεταμόσχευση οργάνων.

Επόμενο βήμα της ομάδας είναι δημιουργία θηλυκού αντίστοιχου γουρουνιού, ώστε με την αναπαραγωγή να υπάρξουν πολλά τροποποιημένα «μίνι γουρούνια» των οποίων τα όργανα θα είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση μεταξύ διαφορετικών ειδών.

«Η Νότια Κορέα είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, που κλωνοποιεί γουρούνια με αυτό τον τρόπο» ανέφερε ο Λιμ. «Θεωρώ ότι η δική μας μέθοδος είναι καλύτερη» πρόσθεσε, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα πραγματοποιηθούν το 2012.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

μερικες φορες απορω τι κανουν σε αυτα τα ,,επιστιμονικα εργαρτηρια,, ποσο αχορταγοι ειναι για χαρη της ,,ερευνας,, ..... και πιστευω οτι κανουν πιο πολλα απο οτι λενε... ετσι θα εχουν κανει σιγουρα και κλωνοποιησεις σε ανθρωπους ... να δω ποτε θα το βγαλουν στην φορα!!! :/


καλημερουδια ξανα

ΑΝΝΑ είπε...

Σου έχω ξαναπεί θυμάμαι ότι είμαι διχασμένη γι αυτό το θέμα... Πραγματικά κάθε φορά που διαβάζω ένα σχετικό θέμα, πάντα τα ίδια λέω και σκέφτομαι.... Δεν ξέρω πραγματικά.....

Δημοσίευση σχολίου