• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η γοητεία.....του Δώρου!


Η γοητεία των ανδρών που προσφέρουν απλόχερα δώρα στο «Ωραίο φύλο», σύμφωνα με τους επιστήμονες φαίνεται ότι έλκει την καταγωγή της από τους… χιμπατζήδες.

Όπως αποκαλύπτουν Γερμανοί επιστήμονες, ο κοντινότερος συγγενής του ανθρώπου έχει διπλάσιες πιθανότητες να βρει ερωτικό ταίρι από τους ανταγωνιστές του, όταν προσφέρει τακτικά τροφή σε άλλους χιμπατζήδες.

Μάλιστα, η τακτική αυτή φαίνεται να ακολουθείται και την περίοδο κατά την οποία οι θηλυκές δεν βρίσκονται σε εποχή αναπαραγωγής, ως μία στρατηγική επιλογή των αρσενικών για ζευγάρωμα στο μέλλον.

Όπως αναφέρει μία εκ των επικεφαλής της έρευνας, που διεξήχθη στο Εθνικό Πάρκο της Ακτής Ελεφαντοστού, «οι αρσενικοί που μοιράστηκαν το κρέας που είχαν με τις θηλυκές, διπλασίασαν τις πιθανότητες που είχαν να ζευγαρώσουν».

Επίσης, το γεγονός αυτό είχε θετικές επιπτώσεις και για τις θηλυκές οι οποίες είχαν δυσκολίες να βρουν τροφή, καθώς όπως τονίζει, τελικά κατάφεραν να βρουν τροφή χωρίς το κόστος σε ενέργεια αλλά και τους πιθανούς κινδύνους τραυματισμού που σχετίζονται με το κυνήγι.

«Τα ευρήματα αυτά μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών», αναφέρει η ερευνήτρια του Γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ (Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology), Κριστίνα Γκομς (Cristina Gomes).

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, το κρέας αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη διατροφή των ζώων αυτών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη.

«Οι θηλυκές οι οποίες δεν κυνηγούν τόσο συχνά δυσκολεύονται να το βρουν», επισημαίνει η δρ. Γκομς.

Η ανταλλαγή τροφής αντί για sex μεταξύ αρσενικών και θηλυκών χιμπατζήδων θυμίζει το «δέσιμο» μεταξύ του ζευγαριού στους ανθρώπους, τονίζουν άλλοι ερευνητές όπως ο δρ Γκάρβεν (Gurven) συναινώντας ουσιαστικά στα πορίσματα της έρευνας.

Πηγή: Telegraph, BBC


Σχετική ανάρτηση είχε κάνει κι φίλος so far away προ ημερών!

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ανώνυμος είπε...

Να λοιπόν που πάει η πεθερά μου όταν φεύγει για δύο τρεις μέρες. Επιτέλους έλυσα την απορία μου. Κάνει την baby sitter…

ΑΝΝΑ είπε...

Και μετά σου λέει να μην πιστεύεις από που κατάγεσαι... χαχαχα

ΛΕΩΝ είπε...

@φίλε ανώνυμε
Και το αντάλλαγμα?χεχεχεχιχιχι

@boubou
Πολλά κοινά για να είναι τυχαία!!!!

Δημοσίευση σχολίου