• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ακόμη μια αρκούδα βρήκε το θάνατο στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Kαστοριάς στην περιοχή της Νεάπολης.

Είναι το 14ο θύμα μετά από σύγκρουση με όχημα την τελευταία πενταετία, και το δεύτερο, μέσα σε διάστημα τριών 24ωρων.

Το άτυχο ζώο ήταν ένας ενήλικας αρσενικός αρκούδος, 10 ετών, που ζύγιζε 220 κιλά.

Το ζώο βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Ο νεκρός αρκούδος μεταφέρθηκε, με ειδικό όχημα, από την ομάδα άμεσης επέμβασης του "Αρκτούρου" στο Δασαρχείο Τσοτυλίου, και ακολούθως, στο Κτηνιατρικό Κέντρο Βοΐου, όπου έγινε η επίσημη νεκροψία.

Τα τελευταία 5 χρόνια, 27 αρκούδες έχουν βρει το θάνατο, είτε από αυτοκίνητα, είτε από πυροβολισμούς, είτε από δηλητηριασμένα δολώματα.

Σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", ο αριθμός είναι ανησυχητικός, δεδομένου ότι το σπάνιο αυτό είδος αναπαράγεται αργά και δύσκολα και σήμερα, αριθμεί περί τα 250 (εκτίμηση ελάχιστου πληθυσμού) άτομα σ΄ολόκληρη την Ελλάδα.

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Όχι κι άλλη!!!
Αμάν πια.
Μα επιτέλους, αν δεν μπορούν να κρατήσουν ένα τιμόνι στα χέρια τους ας πάρουν το ΚΤΕΛ, άντε επιτέλους με τους άχρηστους.

117 είπε...

δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς... ηθελημένα ή αθέλητα, δολοφονούνται ανυπεράσπιστα αρκουδάκια... στην πίνδο, στα μέρη μας, έχουν "φάει" γύρω στις 60 αρκούδες... και συνεχίζουν... ντροπή.
καλό βράδυ

korinoskilo είπε...

ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!

ΛΕΩΝ είπε...

@kakos lykos
Στη αρχή νόμιζα πως ήταν η ίδια με προχθές...λέω δεν μπορεί....κι όμως...έπεσα έξω!

@117
Αφανισμός κανονικός....!

@korinoskilo
ότι και να πεις....

Δημοσίευση σχολίου