• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα διχτυών που χάθηκαν ή απλά πετάχτηκαν στη θάλασσα συνεχίζουν να «ψαρεύουν» μόνα τους για μήνες ή ακόμα και για χρόνια, σκοτώνοντας αδιακρίτως όποιον οργανισμό βρουν μπροστά τους, προειδοποιεί έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιείται την Τετάρτη.

Οι συντάκτες της μελέτης «εκτιμούν ότι ο εγκαταλειμμένος, χαμένος ή πεταμένος εξοπλισμός αλιείας στους ωκεανούς αντιστοιχεί στο 10% [640.000 τόνοι] όλων των απορριμμάτων στη θάλασσα» αναφέρει ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP).

Μεγάλη ζημιά στα θαλάσσια οικοσυστήματος προκαλούν τα σταθερά απλάδια, τεράστια δίχτυα που στερεώνονται με άγκυρες στο βυθό και με πλωτήρες στην επιφάνεια, σχηματίζοντας θανατηφόρα υποβρύχια τείχη με μήκος αρκετών χιλιομέτρων.

«Αν ένα απλάδι εγκαταλειφθεί ή χαθεί, μπορεί να συνεχίσει να ψαρεύει μόνο του για μήνες -καμιά φορά και για χρόνια» επισημαίνει η ανακοίνωση του UNEP, το οποίο συνεργάστηκε στη μελέτη με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

H έκθεση αναφέρεται ακόμα για την περίπτωση παγίδων, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τα καβούρια, που χάνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους τροπικούς σε κάθε εποχή των τυφώνων.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκθεση παραθέτει μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, όπως την παροχή οικονομικών κινήτρων ώστε οι αλιείς να αναφέρουν την απώλεια εξοπλισμού, σημαδούρες νέας τεχνολογίας και χρήση βιοδιασπώμενων υλικών.

Οι συντάκτες της μελέτης παροτρύνουν τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα στη Σύνοδο για τους Ωκεανούς του Κόσμου που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-15 Μαΐου στην Ινδονησία.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

εχω κατι φωτος με ζωα που ειναι τιλιγμενα ακομη και με πλαστικες σακουλες που ριχνουν στην θαλασσα..... θα ψαξω να τις βρω να στις στειλω :)

καλησπερες ειπαμε ? :Ρ

Δημοσίευση σχολίου