• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ισχυρότατο το δηλητήριο του δράκου!


Αντίθετα με ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι ερπετολόγοι, ο δράκος του Κομόντο -η μεγαλύτερη σαύρα του κόσμου και η μόνη που επιτίθεται σε ανθρώπους- παράγει ένα ισχυρό δηλητήριο που προκαλεί ακατάσχετη αιμορραγία.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες νόμιζαν ότι τα θύματα πεθαίνουν όχι από δηλητήριο, αλλά από σηψαιμία, λόγω των επικίνδυνων μικροβίων που ζουν πάνω στα βρόμικα δόντια του δράκου.

Τώρα, Αυστραλοί ερευνητές ανακαλύπτουν την ύπαρξη ενός ιοβόλου αδένα, παρόμοιου με αυτούς που υπάρχουν πάνω από τα δόντια των φιδιών.

Η ύπαρξη του αδένα αποκαλύφθηκε αρχικά σε μαγνητικές τομογραφίες και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε με τη χειρουργική απομόνωσή του σε έναν ετοιμοθάνατο δράκο που ζει στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δηλητήριο, διαπίστωσε ο Δρ Μπράιαν Φράι, προκαλεί απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει την πηκτικότητα του αίματος. Το θύμα πεθαίνει τελικά από αιμορραγία και σοκ.

«Τα ευρήματα αυτά ταιριάζουν με την παρατηρούμενη ασυνήθιστη ησυχία και το εμφανές, γρήγορο σοκ στα ζώα που γίνονται λεία» δήλωσε ο ερευνητής.

Ο δράκος, με την επιστημονική ονομασία Varanus komodoensis, θεωρείται σήμερα ευάλωτο είδος, καθώς μόνο μερικές χιλιάδες άτομα απομένουν στο Κομόντο και στα άλλα νησιά της Ινδονησίας που τον φιλοξενούν.

Η σαύρα φτάνει σε μήκος τα τρία μέτρα και σε βάρος τα 70 κιλά.

Τρέφεται με άλλα ερπετά, πτηνά και μεγάλα θηλαστικά και σποραδικά επιτίθεται και σε ανθρώπους.

Το τελευταίο ανθρώπινο θύμα του ήταν ένας Ινδονήσιος ψαράς που έκανε το λάθος να μπει σε μια προστατευόμενη περιοχή το Μάρτιο.

6 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Είναι πολύ τρομακτικός!Μπρρρρ
Ευτυχώς που δεν έχουμε τέτοια εδώ!

korinoskilo είπε...

μακρια απο μας:Ρ

ΑΝΝΑ είπε...

Ενδιαφέρον ζωντανό.... Να το χρησιμοποιήσω με κάποιους που ξέρω.....

kakos lykos είπε...

Μπρρρρρρρρ δεν θα ήθελα ποτέ να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του!!!

Καλό βράδυ Λιονταρίνα :)

Tyler Durden είπε...

υπάρχει και σχετική ταινία τρόμου

ΛΕΩΝ είπε...

Τρομακτικός ,λαίμαργος και βρωμιάρης....! Τι άλλο να ζητήσεις κανείς?
Καλημέρα σε όλους!!!

Δημοσίευση σχολίου