• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…





Οι παλαιοντολόγοι που ανακάλυψαν έναν όγκο απολιθωμένης κοπριάς ύαινας στην Αφρική δεν περίμεναν ότι τα ευρήματα θα ενδιέφεραν τους ανθρωπολόγους. Κι όμως, οι κοπρόλιθοι έκρυβαν τις αρχαιότερες ανθρώπινες τρίχες που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, ηλικίας 200.000 ετών.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ουίτγουοτερσραντ στη Νότιο Αφρική ανακάλυψε τους κοπρόλιθους (απολιθωμένα κόπρανα) στο σπήλαιο του Γκλάντισβεϊλ. Την προσοχή τους τράβηξε μια μάζα από ίνες που έμοιαζαν με τρίχες.

Η παλαιοντολόγος Λουσίντα Μπάκγουελ, μέλος της ομάδας, μετέφερε στο εργαστήριο μια φέτα του ιζηματογενούς πετρώματος, η οποία περιείχε αρκετούς κοπρόλιθους, και απομόνωσε προσεκτικά 40 από τις ίνες.

Η εξέταση στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για τρίχες. Πέντε από αυτές διατηρούσαν επιφανειακές φολίδες, οι οποίες συγκρίθηκαν με τις αντίστοιχες δομές των τριχών από μια ποικιλία θηλαστικών.

Η κοπιαστική σύγκριση έδειξε ότι οι τρίχες είναι πιθανότατα ανθρώπινες -φαίνεται ότι οι ύαινες είχαν τραφεί με κάποια εκτεθειμένη σορό κοντά στο σπήλαιο.

Η χρονολόγηση των ασβεστολιθικών στρωμάτων της σπηλιάς έδειξε ότι οι κοπρόλιθοι έχουν ηλικία 195-257 χιλιάδων ετών.

Εκείνη την εποχή, αναφέρει το LiveScience.com, συνυπήρχαν στην Αφρική ο σύγχρονος άνθρωπος Homo sapiens και ο συγγενής του Homo heidelbergensis, από τον οποίο προήλθε πιθανώς ο Homo neanderthalensis.

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να διευκρινίσουν σε ποιο από τα δύο είδη Ηοmo ανήκαν τα μαλλιά.

Μέχρι σήμερα, οι αρχαιότερες γνωστές ανθρώπινες τρίχες προέρχονταν από μια μούμια 9.000 ετών που βρέθηκε σε αρχαίο νεκροταφείο της Χιλής.

Η τελευταία έρευνα δημοσιεύεται στο Journal of Archaeological Science.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

δηλ οι σκατοκαταστασεις μερικες φορες ειναι για καλο??????!!!
χμ



φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

χαχαχαχαχααχααα!
Ευτυχώς που δεν έκαναν αποτρίχωση τότε.....!
Καλημερούδια!

Δημοσίευση σχολίου