• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Σε περίπτωση κατάρρευσης της κρηπίδας πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής, η άνοδος της στάθμης των ωκεανών θα φτάσει «μόνο» τα 3 μέτρα και όχι τα 6, όπως προέβλεπαν παλαιότερες εκτιμήσεις, καταλήγει μελέτη που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο περιοδικό Science.

Την τελευταία δεκαετία οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσεις ενδείξεις ότι η γιγάντια Παγοκρηπίδα της Δυτικής Ανταρκτικής έχει αρχίσει να αποσταθεροποείται, πιθανότατα λόγω της παγκόσμιας θέρμανσης.

Προηγούμενες μελέτες εκτιμούσαν ότι εάν η κρηπίδα γλυστρίσει στη θάλασσα και λιώσει, η στάθμη των ωκεανών θα ανέβαινε κατά 5-6 μέτρα, κατακλύζοντας πολλές παράκτιες κοινότητες.

Τώρα, ο Τζόναθαν Μπάμπερ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία υπολογίζουν ότι η τεράστια πλάκα πάγου δεν θα κατέρρεε σε όλη της την έκταση -μέρος της θα παρέμενε συγκρατημένο στο έδαφος της λευκής ηπείρου. Αυτό σημαίνει ότι η άνοδος της στάθμης θα περιοριζόταν στα 3 μέτρα.

Το πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί αυτό παραμένει άγνωστο, σύμφωνα όμως με παλαιότερες εκτιμήσεις θα χρειαζόταν 500 χρόνια.

Η νέα έρευνα εκτιμά ότι το λιώσιμο της παγοκρηπίδας θα προκαλούσε ανακατανομή της μάζας ανάμεσα στους ωκεανούς και την ξηρά, μια μεταβολή που θα μπορούσε να επηρεάσει την περιστροφή του πλανήτη.

Αυτό με τη σειρά του θα προκαλούσε συσσώρευση νερού στον Ινδικό Ωκεανό και έξω από τις δυτικές και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου η άνοδος της στάθμης θα ήταν 25% μεγαλύτερη από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

τωρα αυτο ειναι ευχαριστω μεσα στην καταστροφη..........
παντως τετοια αρθρα μου θυμηζουν εκεινο το εργο με τους παγετωνες....
( η μερα μετα .... καπως ετσι λεγωταν) που με συγκλονισε πραγματικα


γκουτττττ μορνινγκκκκκκκ

ΛΕΩΝ είπε...

Καλημερούδιααααα!

Δημοσίευση σχολίου