Από τα συνολικά 55 θηλαστικά μόνο ορισμένα κατέστη δυνατό να σωθούν. Δέκα πέθαναν, ενώ σε περίπου 35 οι επιστήμονες αναγκάστηκαν να κάνουν ευθανασία, προκειμένου να μην υποφέρουν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Θαλασσίων Διασώσεων.
"Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά αυτές έκαναν περιστροφή και επέστρεφαν συνεχώς στην ακτή", εξήγησε ο Ουάλι Πίτερσον της νοτιοαφρικανικής ένωσης προστασίας περιβάλλοντος "Kommetjie Environmental Awareness".
Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί για ποιο λόγο τα τεράστια θηλαστικά εκβράστηκαν στην ακτή.
4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:
ένας λόγος είναι τα σόναρ που μπλοκάρουν τα επικοινωνιακά τους συστήματα.
Αλλος λόγος είναι προβλήματα υγείας που τις αναγκάζουν να πιάνουν ρηχά για να έχουν έξω το αναπνευστικό τους συστημα και να ξεκουράζονται. Ομως δεν έιναι λύση ούτε να μείνουν εκεί αβοήθητες (καίγονται από τον ήλιο) ούτε να ξανασταλθούν στα βαθειά (δεν έχουν δυνάμεις για να ανεβοκατεβαίνουν για αναπνοή).
Τα δελφίνια που είναι μικρόσωμα, σε πολύ λίγες περιπτώσεις μπορούν και σώζωνται αν εντοπιστούν από σχετικά κέντρα περίθαλψης, οπότε με βάρδιες τα κρατούν σε πισίνες με τον αναπνευστήρα έξω και αν σε αυτό το διάστημα βρεθεί το προβλημα υγείας έχει καλώς, ειδάλλως, πάλι υπάρχει θνησιμότητα σε μεγάλα ποσοστά
Το είδα το πρωί στην τηλεόραση και στεναχωρήθηκα.Είναι θλιβερό!
Νταούνιασα πάλι Κυριακάτικα
Φιλιά λιονταράκι
Πολύ θλιβερή ανάρτηση....
Δυσάρεστο γεγονός....
@tyler
Για τα σόναρ το ήξερα...για τα θέματα υγείας όχι...δηλαδή πράγματι σε μερικές περιπτώσεις αυτοκτονούν!
@DREAMER @ ΑΝΝΑ
Δυστυχώς Αγγελική και ΑΝΝΑ, δυστυχώς!
Δημοσίευση σχολίου