• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κόκκινος πάγος.....!


Απαγόρευση των προϊόντων από φώκια αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την Τρίτη να απαγορεύσει την εισαγωγή προϊόντων από φώκια, ασκώντας έτσι πίεση στην κυβέρνηση του Καναδά να σταματήσει το «απάνθρωπο» κυνήγι περίπου 300.000 νεογέννητων ζώων κάθε χρόνο.

Το σχέδιο νόμου που έγινε δεκτό με 550 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά επικρίνει το κυνήγι φώκιας για εμπορικούς λόγους ως «εγγενώς απάνθρωπο».

Κάθε άνοιξη κάνουν το γύρο του κόσμου οι εικόνες από την αιματοβαμμένη αρκτική του Καναδά, όπου οι κυνηγοί χτυπούν τις μικρές φώκιες με καμάκια ή με γκλομπ στο κεφάλι και, σύμφωνα με καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων, συχνά τις γδέρνουν ενώ είναι ακόμα ζωντανές.

Η απαγόρευση της εισαγωγής γούνας, κρέατος και λίπους φώκιας βασίστηκε σε πρόταση του επιτρόπου Περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρου Δήμα, ο οποίος δέχτηκε χιλιάδες διαμαρτυρίες από πολίτες, κυρίως από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά.

Το μέτρο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και θα μπορούσε να ισχύσει πριν από την κυνηγετική περίοδο του 2010.

Η κίνηση του Ευρωκοινοβουλίου, σχολιάζει το BBC, αναμένεται να επισκιάσει τις εμπορικές συνομιλίες Ευρώπης-Καναδά που ξεκινούν την Τετάρτη στην Πράγα. Η καναδική κυβέρνηση πάντως ήδη απειλεί να προσφύγει κατά της απαγόρευσης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Η απαγόρευση εξαιρεί πάντως το παραδοσιακό κυνήγι φώκιας από τους εσκιμώους του Καναδά, αρκεί να μην εμπορεύονται τις γούνες σε μεγάλη κλίμακα.

7 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Την καλησπέρα μου λιονταράκι!!!!Αν θες βάλε κι αυτό που έλαβα από την peta μπας και βοηθήσουμε όλοι!!!!Φιλιά

https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=1858

korinoskilo είπε...

αγοραζουν ακομη γουνες ρε γμτ μου .... :(((((

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ANATΡΙΧΙΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ.ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ.

kakos lykos είπε...

Μακάρι να σταματήσει το κυνήγι της φώκιας, είναι μία πρώτη κίνηση και η απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων, για να δούμε τελικά αν θα βγει νικητής το καημένο το ζωάκι αυτή τη φορά, για να πάρουν σειρά κι άλλα.


Καλησπέρα Λιονταρίνα!

ΑΝΝΑ είπε...

Πολύ σκληρή φωτογραφία, έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ αργά το βράδυ για τον τρόπο που τις σκοτώνουν και πραγματικά μου σηκώθηκε η πέτσα...
Καιρός δεν είναι να σταματήσουν όλα αυτά??? ΕΛΕΟΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Ζουνε ενα θριλερ τα ζωακια....

:((((( Ουφφφφφφφφ

ΛΕΩΝ είπε...

@dreamer
Έχω βάλει κάτι σχετικό! Thankssss!
Φιλιά!!!!

@korinoskilo
Ναι βέβαια και πολλές φορές χρησιμοποιείς προϊόντα από φώκια χωρίς να το ξέρεις...δεν είναι μόνο το τρίχωμα!

@SKROYTZAKO
Γίνονται προσπάθειες φίλε μου, μα χρειάζεται ενημέρωση!

@kakos lykos
Έχω κι εγώ μια μικρή ελπίδα Λύκαινα!

@boubou

Είναι τραγικός και ανελέητος ο τρόπος που δολοφονούν αυτά τα ζωάκια!

Καλημέρα σε όλους

Δημοσίευση σχολίου