• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Tο γλυκό μυστικό της νιότης....!


Στο μυστηριώδη κόσμο των πουλιών κρύβεται πιθανότατα το μυστικό της νιότης και της μακροζωίας! Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης ανακάλυψαν κομμάτι του γενετικού τους υλικού, το μήκος του οποίου καθορίζει αν θα ζήσουν πολύ ή θα πεθάνουν νέα. Η διαπίστωση θεωρείται υψίστης σημασίας, δεδομένου ότι αντίστοιχα τμήματα DNA, γνωστά ως τελομερή (telomeres), υπάρχουν σε ανθρώπους και ζώα. Πρόκειται για μικρά μέρη του DNA, που βρίσκονται στις άκρες των χρωμοσωμάτων και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάρκεια ζωής των κυττάρων.

Κατά την άποψη της επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Πατ Μόνεγκαν, η έρευνα στα πουλιά έδειξε με ποιον τρόπο άντρες και γυναίκες θα μπορούν μελλοντικά να ζουν περισσότερο, σταματώντας τη φθορά των τελομερών – ο χρόνος ζωής των οποίων επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες (επίπεδα οξειδωτικών ουσιών στο αίμα, στρες, περιβαλλοντικές συνθήκες). Οταν ένα κύτταρο του σώματος πεθαίνει, τα υπόλοιπα διασπώνται και το αντικαθιστούν. Ωστόσο, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι κάθε φορά που τα κύτταρα διαιρούνται, τα τελομερή τους μικραίνουν και όταν η σμίκρυνση φτάσει στο έπακρο, το κύτταρο σταματά να διασπάται και συχνά νεκρώνεται.Η ανικανότητα ανανέωσης νεκρών κυττάρων είναι χαρακτηριστικό μεγάλης ηλικίας. Ομως, τα τελομερή δεν έχουν ίδιο μήκος σε όλα τα όντα (ανθρώπινα και μη) ούτε φθείρονται με τον ίδιο ρυθμό. Η σχέση μεταξύ μήκους των τελομερών, διάβρωσής τους και διάρκειας βίου δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Το πρότζεκτ που οδήγησε στην εντυπωσιακή ανακάλυψη ξεκίνησε το 2001 με μελέτη πουλιών των Αλπεων, από το Πανεπιστήμιο της Λοζάνης. «Τα πουλιά με σχετικά μικρά τελομερή που φθείρονταν γρήγορα, είχαν λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης τον επόμενο χρόνο, ανεξαρτήτως αν ήταν νέα ή ηλικιωμένα», ανακοίνωσε η δρ Μόνεγκαν. Τα τελομερή, λοιπόν, ανακηρύσσονται σε πιο αξιόπιστο από την ηλικία δείκτη πρόβλεψης, ως προς τη διάρκεια της ζωής μας. Οσο για τα πουλιά, δίνουν έναν ακόμη λόγο στον άνθρωπο, που από την αρχαιότητα τα θαύμαζε, να συνεχίσει να τα παρατηρεί.

6 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Καλησπέρα λιονταράκι!Υπέροχη και ενδιαφέρουσα ανάρτηση!Φιλιά

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Λιονταρίνα:)

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο που μας παρουσίασες!

Tyler Durden είπε...

υγιεινή διατροφή και κάθε λογής παρασκεύασμα που του αποδίδεται αναζωογόνηση των κυττάρων, η μόνη λύση. Ελπίζω να μην καταφύγουν σε μεταλλάξεις και κλωνοποιήσεις

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

korinoskilo είπε...

γεια σου και απο μενα φιλε μου ....

βαλε τα μπαλακια τα χριστουγεννιατικα σε αλλη θεση μπας και σε δουν αλλιως.... και συνεχισε τα αψογα θεματα:ΡΡρ


φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

Ευχαριστώ φίλοι μου...Καλημέρες!

@korinoskilo
......................................
?????????????????????????????????????
?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
χααχαχαααχαχχαχχ

Δημοσίευση σχολίου