• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η εξαφάνιση της ζωής στη θάλασσα!


Μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη στην Κίνα πριν από περίπου 260 εκατ. χρόνια, η οποία μέχρι τώρα ήταν άγνωστη στους επιστήμονες, πιθανότατα οδήγησε στην ξαφνική εξαφάνιση της θαλάσσιας ζωής σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρετανών παλαιοντολόγων.

Οι ερευνητές βρήκαν απολιθωμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε μια μείζονα περιβαλλοντική καταστροφή, ουσιαστικά στη μαζική εξαφάνιση των θαλάσσιων οργανισμών, μετά την τρομερή έκρηξη του ηφαιστείου στην περιοχή Εμεϊσάν της νοτιοδυτικής Κίνας, που απελευθέρωσε περίπου μισό εκατομμύριο κυβικά χιλιόμετρα λάβας.

Η καταστροφή της θαλάσσιας ζωής προκλήθηκε από την σύγκρουση της λάβας που κυλούσε με ταχύ ρυθμό στα ρηχά νερά της θάλασσας, ενώ τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του θείου απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όταν το μάγμα, με τη μορφή της λάβας, έρευσε απότομα στα ρηχά νερά, προκλήθηκε μια θεαματική έκρηξη που δημιούργησε πελώρια σύννεφα ατμού στην ατμόσφαιρα, τα οποία εξαπλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη, ψυχραίνοντάς τον και παράγοντας καταστροφική όξινη βροχή.

Η μαζική θαλάσσια καταστροφή ονομάστηκε "Γουαδαλουπιανή Μαζική Εξαφάνιση".

Προηγούμενες έρευνες είχαν συνδέσει τις αυξημένες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, λόγω ηφαιστειακών εκρήξεων, με μαζικές καταστροφές των ειδών στη Γη.

Η νέα έρευνα κάνει άμεση σύνδεση μεταξύ του συγκεκριμένου καταστροφικού γεγονότος με μια άγνωστη μέχρι σήμερα έκρηξη ηφαιστείου.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

!!!
μου κανε φοβερη εντυπωση που λεει οτι εξαπλοθικε σε ολον τον πλανητη :/

ΛΕΩΝ είπε...

Πράγματι...η δύναμη της φύσης δεν είναι μόνο κατ'όνομα...αλλά έχει και την χάρη!!!!
Φιλιά Λενάκι μου!

Δημοσίευση σχολίου