• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η υπεραλίευση του ερυθρού τόνου έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση των αλιευτικών αποθεμάτων, ενώ υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο είδος τόνου θα έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη έως το 2048.

Το 40% της παγκόσμιας αγοράς τόνου καλύπτεται από την ιαπωνική κοινοπραξία Mitsubishi, η οποία συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της παρά το χαρακτηρισμό του τόνου ως απειλούμενου είδους.

Η αυτοκρατορία Mitsubishi εισάγει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου χιλιάδες τόνους του ψαριού από την Ευρώπη, με τις οποίες προμηθεύει τις ψαραγορές της Ιαπωνίας.

Εάν καταψυχθεί στους -60οC, ο τόνος μπορεί να πωληθεί σε αρκετά χρόνια από σήμερα έναντι αστρονομικών ποσών, υπό την προϋπόθεση ότι ο τόνος του Ατλαντικού θα έχει εξαφανιστεί έως τότε από την αγορά –όπως άλλωστε προβλέπεται.

Η Mitsubishi παραδέχεται μεν ότι καταψύχει ποσότητες τόνου αλλά ισχυρίζεται ότι το κάνει για να ανταπεξέρχεται στις διακυμάνσεις της προσφοράς και όχι για να συσσωρεύει αποθέματα για μελλοντική κατανάλωση.

Παρότι το νόμιμο όριο αλίευσης του τόνου είναι 22.000 τόνοι ετησίως, οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι η πραγματική ποσότητα που αλιεύεται υπερβαίνει τις 60.000 τόνους –όγκος τετραπλάσιος του επιτρεπόμενου.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

δεν προκειτε να παρω μιτσουμπισι!!!

γραψε και για τους διαιτολογους που μας λενε οτι μια τονοσαλατα ειναι το καλυτερο βραδυνο:Ρρρρ


φιλι

Δημοσίευση σχολίου