• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

«Πράσινη» ράτσα αγελάδας ......??????


Καναδοί ερευνητές εφαρμόζουν την παραδοσιακή μέθοδο των διασταυρώσεων για να δημιουργήσουν μια νέα ράτσα αγελάδας που θα ρεύεται λιγότερο μεθάνιο, ένα αέριο του θερμοκηπίου 20 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα.

Οι εκτρεφόμενες αγελάδες ευθύνονται σήμερα για τα τρία τέταρτα της συνολικής παγκόσμιας εκπομπής μεθανίου, δείχνουν τα στοιχεία του καναδικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στο Έντμοντον του Καναδά, ο καθηγητής Στίβεν Μουρ έχει ήδη δημιουργήσει αγελάδες που εκπέμπουν 25% λιγότερο μεθάνιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ερευνητής προσπαθεί τώρα να εκτιμήσει την αποδοτικότητα και άλλες παραμέτρους της νέας ράτσας και συνεχίζει τις έρευνες για την αναγνώριση των γονιδίων που επηρεάζουν την παραγωγή μεθανίου και την πάχυνση των ζώων.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των ερευνών δημοσιεύτηκαν φέτος στο Journal of Animal Science.

Το δύσοσμο μεθάνιο παράγεται από βακτήρια ζουν στο πεπτικό σύστημα των βοοειδών και διασπούν την κυτταρίνη των φυτικών ζωοτροφών.

Μια άλλη τακτική για τον περιορισμό του ρεψίματος είναι η μείωση της περιεκτικότητας των ζωοτροφών σε γρασίδι και άλλα «φτωχά» συστατικά και ο εμπλουτισμός τους με φυτικά έλαια.

Στο Νιού Χάμπσαϊρ, η εταιρεία βιολογικού γιαουρτιού Stοnyfield, που ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στον όμιλο Danone, κατάφερε να μειώσει κατά 12% τις εκπομπές των κοπαδιών της εμπλουτίζοντας τις ζωοτροφές με τριφύλλι, λιναρόσπορο και κανναβούρι.

«Αν όλοι οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων στις ΗΠΑ μείωναν τις εκπομπές κατά 12%, η μείωση αυτή θα αντιστοιχούσε στην απομάκρυνση από το δρόμο περίπου μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων» σχολίασε στο Reuters η αντιπρόεδρος της Stοnyfield Natural Resources Νάνσι Χίρσμπεργκ.


Μήπως τα έχουμε χάσει τελείως....???????

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

άντε, σε λίγο και στους ανθρώπους: πώς να κάνετε περιζήτητους στο αντίθετο φύλο απογόνους με φρέσκια αναπνοή και με ό,τι άρωμα θέλετε με γονίδια λεβαντας, μεντας, τριαντάφυλλου, μαστίχας Χίου, κλπ

kakos lykos είπε...

Την άλλη φορά έλεγαν για τα αέρια των καγκουρό, δηλαδή εμείς οι άνθρωποι, που είμαστε και πολύ περισσότεροι, δεν αεριζόμαστε από πάνω και από κάτω;
Δεν είναι δηλητηριώδη ε;
Τα δικά μας αέρια, άρωμα από αγιόκλημα και γιασεμιά είναι;
Εκτός αν πιστεύουν ότι η φράση "κλ@νουν μέντες" σημαίνει ότι ευωδιάζουν.
Ρε δεν πάμε καλά, τα ζώα τους έφταιξαν πάλι.

korinoskilo είπε...

αντε και σε λιλα παουσε :ρρρ

ΛΕΩΝ είπε...

Tyler μη νομίζεις.....δεν είναι και τόσο σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Λύκαινα, ούτε με διάθεση χιούμορ δεν μπορώ να δω τέτοιες ειδήσεις!

Αμάν, που την θυμήθηκες παιδί μου ! Κι είναι .....γευστικότατη!

Δημοσίευση σχολίου