• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Εκπαιδευτές σκύλων στη Βρετανία έχουν αρχίσει "μαθήματα" στους "καλύτερους φίλους των ανθρώπων" για να προειδοποιούν τους διαβητικούς ιδιοκτήτες τους όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους πέφτουν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής οι σκύλοι έχουν αποδειχθεί ικανοί να οσμίζονται ορισμένα καρκινικά κύτταρα, όπως και να εντοπίζουν παράνομα ναρκωτικά και εκρηκτικά.

Τώρα, όσον αφορά τον διαβήτη πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η οξεία όσφρηση των συμπαθών αυτών τετραπόδων μπορεί να εντοπίσει τις ανεπαίσθητες αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό όταν ένα άτομο πρόκειται να πάθει κρίση υπογλυκαιμίας.

Σε έρευνα που έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο από το Βασιλικό Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ, 65% από 212 διαβητικούς που είναι εξαρτώμενοι από την ινσουλίνη ανέφεραν ότι όταν είχαν κρίση υπογλυκαιμίας οι σκύλοι τους αντιδρούσαν κλαψουρίζοντας, γαβγίζοντας ή με κάποιον άλλο χαρακτηριστικό τρόπο.

Στο ερευνητικό κέντρο Σκύλων για τον Καρκίνο και τη Βιοδιάγνωση στο Έιλσμπερι, στη νότια Αγγλία, οι εκπαιδευτές ζώων προσπαθούν στηριζόμενοι στο εύρημα αυτό να τελειοποιήσουν τις ικανότητες 17 σκύλων στον εντοπισμό των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι σκύλοι που διαθέτει το ίδρυμα αυτό βρίσκονται σήμερα σε διάφορα στάδια της εκπαίδευσής τους, η οποία θα συνεχιστεί με τη συμβολή των διαβητικών, στους οποίους θα δοθούν για υιοθεσία. Πολλοί από τους διαβητικούς αυτούς θα είναι παιδιά.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

κανονισε αμα συνεχισουμε τα γλυκα .... θελουμε και τετοιο σκυλο :ρρρ

που εισαι κορινα να τα βλεπεις ... που μονο τα μπουμπουνιτα μυριζετε μια ωρα πριν!!!


φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

Α το Κορινάκι μου....φοβάται το ζουζούνι!

Δημοσίευση σχολίου