• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ο καρκίνος απειλεί και τη ζωή των ζώων...!Ο καρκίνος δεν απειλεί τη ζωή μόνο των ανθρώπων, αλλά και πολλών άγριων ζώων, σε βαθμό μάλιστα ορισμένα είδη να απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές της Εταιρίας Προστασίας Άγριων Ζώων (Wildlife Conservation Society), με επικεφαλής την παθολόγο δρα Denis McAloose και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Reviews Cancer".

Ο καρκίνος, που είναι υπεύθυνος για πάνω από 10% των ανθρώπινων θανάτων διεθνώς, αντιμετωπίζεται ως αποκλειστικά ανθρώπινο πρόβλημα, αλλά η νέα μελέτη δείχνει πως αυτό είναι λάθος.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί ζώων, στην πλειονότητα των ειδών της Γης, που πεθαίνουν από καρκίνο, χωρίς αυτό να γίνεται γνωστό, λόγω έλλειψης στοιχείων, γεγονός που υποτιμά την έκταση του προβλήματος στην φύση.

Ο καρκίνος μπορεί να σκοτώσει τα ζώα στον ίδιο βαθμό ή και περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρα είδη, όπως ο "διάβολος της Τασμανίας", το μεγαλύτερο σαρκοφάγο μαρσιποφόρο ζώο του κόσμου, που κινδυνεύει πλέον με εξαφάνιση λόγω μιας σπάνιας μορφής καρκίνου, που κολλά με την επαφή.

Ο καρκίνος εμφανίζεται στο στόμα και εμποδίζει τα δυστυχή ζώα να φάνε. Αν ο "διάβολος" όντως εξαφανιστεί, θα είναι το πρώτο γνωστό είδος στον πλανήτη μας που θα έχει αυτή την μοίρα εξαιτίας του καρκίνου.

Επίσης πολλά είδη που ζουν σε θαλάσσια περιβάλλοντα, μολυσμένα από τον άνθρωπο με χημικά, εμφανίζουν υψηλά ποσοστά καρκινικών όγκων, όπως ορισμένες φάλαινες ή γλώσσες.

Ορισμένες εξάλλου ιογενείς μορφές καρκίνου των γεννητικών οργάνων επηρεάζουν την ικανότητα ορισμένων άγριων ζώων να αναπαράγουν, όπως οι θαλάσσιοι ελέφαντες, οι θαλάσσιες χελώνες και ορισμένα δελφίνια.

Μερικές από αυτές τις μορφές καρκίνου αφορούν αποκλειστικά τα ζώα και άλλες σχετίζονται με ιούς που μολύνουν και τους ανθρώπους, όπως του έρπη, των κονδυλωμάτων και της ηπατίτιδας.

Η μελέτη κάνει έκκληση για την καλύτερη παρακολούθηση της υγείας των άγριων ζώων, με τη συνεργασία γιατρών και βιολόγων και με τη συνεργασία κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών.


3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ostrakoo είπε...

Δεν ξερω αν τοσα χρονια δεν μπορουν να βρουν καποιο φαρμακο...ειναι πολλα τα συμφεροντα απο τα φαρμακα...πειραματα πολλα....δεν θα αφησουν τις μιζες για να σωσουν ανθρωπους και ζωα....
Την καλημερα μου!!!και καλη εβδομαδα!!!
Φιλια!!!

kakos lykos είπε...

Μπορούν να βρουν αλλά δεν τους συμφέρει, είναι η υπ' αριθμός ένα αρρώστια που σκοτώνει, αν γιατρευτεί σκέπτονται μετά ότι το προσδόκιμο όριο ηλικίας θα ανέβει πολύ, ενώ έτσι πόσοι προλαβαίνουν να χαρούν την σύνταξή τους;Όσο για τον καρκίνο στα ζώα σιγά μην τους καίγεται καρφάκι.

Καλησπέρα Λιονταρίνα

korinoskilo είπε...

σιγα μην δεν μπορουν!!
αλλα και αλλα τα μπορουν!!

Δημοσίευση σχολίου