• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Άτομα πρόθυμα να αποτελέσουν τα καλοκαιρινά «μάτια και αυτιά» έναντι οποιασδήποτε απειλής του δάσους της Πάρνηθας και να περάσουν παράλληλα νύχτες ευχάριστες και δροσερές στο βουνό, «ζητά» άμεσα ο Εθνικός Δρυμός.

Ειδικότερα, ο Ε.ΔΑΣ.Α (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) –που επί 23 συναπτά έτη δραστηριοποιείται στο Δρυμό– χρειάζεται ενίσχυση από εθελοντές για τις πυροφυλάξεις που και φέτος οργανώνει στον τελευταίο παρθένο πνεύμονα της Αττικής –την Πάρνηθα– για ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο (έως 15 Οκτωβρίου).

Σκοπός των πυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής ζώνης της, και η άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας ή του αρμόδιου Δασαρχείου.

Δια βάστε όλο το δελτίο εδώ!


4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Αυτό κατάντησε η Ελλάδα, η προστασία της φύσης μας να στηρίζεται στην καλή διάθεση και τον εθελοντισμό των κατοίκων.

Δουλειά που έπρεπε να γίνεται από εκπαιδευμένα άτομα με τα απαραίτητα προσόντα και εξοπλισμό,που να μπορούν πραγματικά να προσφέρουν σημαντικό έργο την στιγμή που ξεσπάει η πρώτη σπίθα πριν προλάβει να επεκταθεί.

Δεν θέλω να μειώσω την προσφορά των εθελοντών, κάθε άλλο, τους τιμά αυτή τους η κίνηση, αλλά όσο κι αν η προσπάθεια τους αυτή είναι θετική, δεν μπορούν με γυμνά χέρια να καταφέρουν αυτό που θα κατάφερναν εξοπλισμένες δυνάμεις.

Μέχρι να έρθουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά θα έχει προχωρήσει και θα έχουν κινδυνέψει και οι εθελοντές των ομάδων περιφρούρησης.

Ένας συνδυασμός ομάδων εθελοντών, αλλά και μόνιμων εξοπλισμένων ομάδων στην περιοχή(σε ικανό αριθμό)Θα ήταν πιστεύω καλύτερο, ούτε κλαδάκι δεν θα κινδύνευε από τους οικοπεδοφάγους.

Υ.Γ
Λιονταρίνα σε περιμένει βραβείο στο blog μου.
Καλησπέρα :)

korinoskilo είπε...

εχει απολυτο δικαιο η λυκαινα.... αν δεν τα αναλαβει ο κοσμος .. μαλλον θα μας καψουν και μας....

ζητα η παρνηθα βοηθεια ... αλλα που να την βρει η ερμη!!!


καλησπερες

everything53 είπε...

Σε περιμένει κι από εμένα ένα βραβείο :)

ΛΕΩΝ είπε...

Λύκαινα...σ ευχαριστώ πολύ....έρχομαι!

Που να την βρει βρε Έλενα? Μόνο βίλες θα υπάρχουν σε λίγο!

everything
Έρχομαι τρέχοντας! Καλημερούδια!

Δημοσίευση σχολίου