• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Το χειρότερο αμάρτημα απέναντι στα άλλα πλάσματα γύρω μας δεν είναι το μίσος, αλλά η αδιαφορία προς αυτά. Αυτή είναι η ουσία της απανθρωπιάς...

Ο Jeremy Bentham (1748-1832)είπε: "το ερώτημα δεν είναι εάν τα ζώα έχουν λογική, ή μπορούν να μιλήσουν, αλλά εάν υποφέρουν"

Ο Νόμος 2017 (1992) αναφέρει: "Κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο να πονά, να υποφέρει ή να αγωνιά. Κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει ένα κατοικίδιο ζώο. "

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Himaira, προωθεί στο Υπ. Εσωτερικών (Δημοσίας Τάξης), στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στους Δήμους και στα υπόλοιπα αρμόδια όργανα, αίτηση για την δημιουργία τμημάτων στην αστυνομία και στην δημοτική αστυνομία, με μοναδικό σκοπό την δίωξη και την πάταξη της βίας ενάντια στα ζώα. Αιτούμαστε για αρχή να δημιουργηθούν τμήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, που θα έχουν σαν σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά των ζώων.

Ίσως πολλοί θα πουν ότι είναι ανέφικτο να δημιουργηθεί μια αστυνομία ζώων, αλλά κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή. Φυσικά δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται πολύ δουλειά και μεγάλη προσπάθεια, αλλά με την συνδρομή και την βοήθεια του κόσμου, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός 24ωρου καταφυγίου ζώων, έτσι ώστε όλα τα περιστατικά που θα χειρίζεται η αστυνομία ζώων, να έρχονται στο καταφύγιο για περίθαλψη.

Στο καταφύγιο θα υπάρχει κτηνίατρος, και προσωπικό για τα επείγοντα περιστατικά. Θα είναι ένα καταφύγιο που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, για να μπορεί να παρέχει βοήθεια όποτε χρειάζεται και όχι κάποιες συγκεκριμένες ώρες.

Έφτασε η ώρα, η χώρα μας επιτέλους να μιμηθεί παραδείγματα από άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες στο θέμα της αντιμετώπισης του κράτους προς τα ζώα.

Πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί ενωμένοι, για να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης προς τους ανεγκέφαλους που βρίσκουν ικανοποίηση στο να κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα.

Ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε το κακό που κάνουμε στα ζώα, με την απαθή στάση που κρατάμε, βλέποντας ή ακούγοντας αυτά τα περιστατικά βίας.

Ακόμα και μια υπογραφή παραπάνω μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ελάτε μαζί μας και ενώστε την φωνή σας με την δική μας, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην χώρα μας και να κάνουμε πραγματικότητα την αστυνομία ζώων και το καταφύγιο.

Ήδη έχουμε μαζέψει 1687 υπογραφές στην πρώτη μας προσπάθεια και συνεχίζουμε για να φτάσουμε τις 10,000 υπογραφές…

Φιλοζωικός – Ζωοφιλικός Σύλλογος Himaira

Sign the petition

http://www.thepetitionsite.com/2/animal-cops-in-greece

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

8 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Δεν θάταν άσχημα νομίζω οι έχοντες και κατέχοντες ζώα,πρώτοι αυτοί να τα φροντίζουν όπως θα έπρεπε και μετά οι"αστυνομικοί"......

kakos lykos είπε...

Παρακολουθώ πολλές φορές στο Animal planet τις υποθέσεις που αναλαμβάνει η αστυνομία ζώων, κάνουν καταπληκτική δουλειά, αλλά εκεί υπάρχει και η απαραίτητη υποδομή για να γίνει κάτι τέτοιο,σωστή εκπαίδευση και αγάπη για τα ζώα, δυστυχώς εδώ δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα.Εδώ ο κάθε ανεγκέφαλος γείτονας επειδή θα ακούσει ένα σκυλί να γαβγίζει με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρεται για το σκυλί, δεν θα πει φυσικά ότι τσαντίζεται με το γάβγισμα, θα φέρνει την αστυνομία να το μαζέψει.Τα σκυλιά πολλές φορές γαβγίζουν επειδή άκουσαν κάτι, επειδή φοβούνται ότι μπορεί να διατρέχει κίνδυνο η οικογένειά τους, εδώ η ειδική αυτή αστυνομία πρέπει να είναι τόσο εκπαιδευμένη που να καταλάβει την διαφορά, γιατί αλλιώς θα έχουμε παρατράγουδα.

D.Angel είπε...

Είναι μια καλή αρχή!Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον κακό λύκο!Φιλιά

korinoskilo είπε...

εγω παντως υπεφραψα!!!

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Συμφωνώ σε όλα με τον λύκο....
Μπράβο γι αυτή σου την ανάρτηση....
Μπράβο για όλες σου τις αναρτήσεις...
Σε είχα ξανα δεί πιο παλιά, αλλά δε ξέρω γιατι δε παρακολούθησα ένα τόσο ενδιαφέρον blog.....
Ανάρτησεις σαν αυτήν στη πρώτη σελίδα που διάβασα, απλά αξίζει να υπάρχουν και να τις διαβάζει πολύς κόσμος/....


ΦΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΦΟΛΕΣ!!!

ΑΝΝΑ είπε...

Στην Αμερική πάντως που βλέπω λίγο Animal Planet μια χαρά τα πάνε. Και τα βοηθάνε και τα δίνουν σε σπίτια τα οποία τσεκάρουν από όλες τις μεριές.... Καιρός δεν είναι να γίνει και εδώ κάτι τέτοιο???/ Και αν θέλουν ποτέ εθελοντές ξέρεις....

φιλιά λιονταράκι....

ΛΕΩΝ είπε...

Απόμαχε, αυτό εννοείται...η δημιουργία της ομάδας αυτής έχει σκοπό να καταπολεμήσει την κακοποίηση των ζώων που προέρχεται από τρίτους...πχ για τα αδέσποτα!

Λύκαινα και dreamer δυστυχώς μπορεί να συμβεί κι αυτό στην Ελλάδα που ζούμε! Αξίζει όμως να κάνουμε μια προσπάθεια δε νομίζετε?

Κι εγώ Ελενάκι, κι εγώ!

Πέτσες ...ευχαριστώ...την αγάπη μου για τα ζώα προσπαθώ να μοιραστώ με τους φίλους... εγώ σε διαβάζω, δε αφήνω συχνά σχόλια αλλά μ αρέσει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα!
ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΟΛΑ!!!!!

Αννούλα όλοι μαζί κάτι μπορεί να γίνει....θα ρίξω σύνθημα!

delfinoula είπε...

Είναι μια καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφαρμόσιμη εδώ στην Ελλάδα.

Κι άλλους που θα τρέξουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, με την ταμπέλα του φιλόζωου.

Κι άλλους που θα πληρώνονται για να κάθονται...

Τι να σου πω.

Πολύ όμορφη ιδέα, αλλά φαντάζει ουτοπική.

Καλημέρα.

Δημοσίευση σχολίου