• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Εκτός από τη μουσική του, ο εκλιπών Μάικλ Τζάκσον άφησε πίσω του μια ποικιλία εξωτικών κατοικίδιων, τα οποία έμεναν κάποτε στο παραμυθένιο ράντσο Neverland αλλά έχουν διασκορπιστεί σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η τύχη ορισμένων αγνοείται και ο σταρ δέχεται ακόμα επικρίσεις.

«Ακόμα και άνθρωποι που ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, όπως σίγουρα έκανε ο Μάικλ Τζάκσον, πολύ συχνά δεν έχουν την ικανότητα να φροντίσουν σωστά αυτά τα ζώα» δήλωσε η Λίσα Ουάτνι, ειδικός της ακτιβιστικής οργάνωσης PETA για τα αιχμάλωτα εξωτικά ζώα.

«Δυστυχώς, ο Μάικλ Τζάκσον προφανώς συνάντησε οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν τελικά στο διασκορπισμό των ζώων του σε όλο τον κόσμο. Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε πού κατέληξαν τα περισσότερα» πρόσθεσε.

Το 2006, η PETA κατήγγειλε κακομεταχείριση των ζώων στο Neverland, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές δεν βρήκαν ενδείξεις για τέτοια προβλήματα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ζωολογικός κήπος του Neverland περιλάμβανε μεταξύ άλλων δύο τίγρεις, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο της Καλιφόρνια, τέσσερις καμηλοπαρδάλεις, που ζουν σήμερα σε αμφιλεγόμενες συνθήκες στην Αριζόνα, καθώς και πολλά ερπετά και εξωτικά πουλιά.

Οι περιπέτειες του Bubbles

Το πιο διάσημο από τα κατοικίδια του Τζάκσον είναι ο χιμπατζής Bubbles («μπουρμπουλήθρες»), o oποίος γεννήθηκε σε ερευνητικό κέντρο το 1986 και λίγο αργότερα πέρασε στην κατοχή του τραγουδιστή.

Από το 1998 έμενε στο Neverland, μέχρι που ο εκκεντρικός σταρ απέκτησε παιδιά και έκρινε ότι ο Bubbles ήταν δυνητικά επικίνδυνος.

Ο Μπομπ Νταν, εκπαιδευτής ζώων για το Χόλιγουντ, ο οποίος φρόντισε τον χιμπατζή πριν και μετά τη διαμονή του στο Neverland, δηλώνει τώρα στο βρετανικό ταμπλόιντ News of the World ότι ο Τζάκσον θεωρούσε τον Bubbles «το πρώτο του παιδί» και τον επισκεπτόταν συχνά στη νέα του κατοικία, ένα καταφύγιο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, ο χιμπατζής κοιμόταν σε μια κούνια δίπλα στο κρεβάτι του Τζάκσον και χρησιμοποιούσε ακόμα και την προσωπική τουαλέτα του σταρ (αν και συχνά φορούσε πάνα). To 2003, μετά την απομάκρυνσή του από το Neverland, ο Bubbles φέρεται να επιχείρησε να... αυτοκτονήσει.

Από το 2005, ο χιμπατζής ζει στο Κέντρο Ανθρωποειδών Πιθήκων στη Φλόριντα. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου Πάτι Ρέιγκαν, ο Τζάκσον ποτέ δεν επισκέφθηκε εκεί τον Bubbles και δεν του προσέφερε οικονομική στήριξη.

Σήμερα το κέντρο ζητά δωρεές για τη φροντίδα του Bubbles και των άλλων, λιγότερο διάσημων φιλοξενούμενών του.

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

Πολίτης Καίην

korinoskilo είπε...

δεν ξερουν τι να κανουν με τα λεφτα τους και νομιζουν οτι ετσι θα νιωσουν καλυτερα ... και στο τελος πεθαινουν μονοι :/

kakos lykos είπε...

Ήταν λάθος του εξ αρχής, άσχετα αν τα πήρε στο Ράντσο του με τις καλύτερες προϋποθέσεις.Η λέξη τέλος στην ιστορία γράφτηκε διαφορετικά.Τραγικές φιγούρες και αυτός και τα ζώα.

Καλησπέρα Λιονταρίνα και με γεια την νέα εμφάνιση του blog σου. Πολύ όμορφη, αν και μου άρεσε πολύ και η προηγούμενη!

ΛΕΩΝ είπε...

Tyler........ πολύ ταιριαστός τίτλος!

Έλενά μου.....αυτός είναι ο κανόνας...αλλά μόνο λίγοι τον κατανοούν την κατάλληλη στιγμή...!

Ναι Λύκαινα, έτσι.....neverland!
Ευχαριστώ.....απλά μ αρέσουν οι αλλαγές, ήθελα πολύ καιρό να το κάνω....αλλά δεν είχα χρόνο!

Δημοσίευση σχολίου