• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Αλλαγή στα δεδομένα της παλαιοντολογικής μελέτης επέφερε η ανακάλυψη απομειναρίων μαμούθ στη νότια Ισπανία, καθώς έγινε αντιληπτό ότι οι όγκοι πάγου της τελευταίας εποχής των παγετώνων έφτασαν νοτιότερα από ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Τα απολιθωμένα απομεινάρια τεσσάρων αρσενικών μαμούθ ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη του Παντούλ στη Γρανάδα της Ισπανίας. Υπολογίζονται ως ηλικίας 35.000- 25.700 ετών.

«Αυτά τα μαμούθ δεν ήταν απλά κάποια 'χαμένα' ζώα τα οποία παραστράτησαν και βρέθηκαν νότια κατά τύχη, αλλά 'μόνιμους κατοίκους' της Γρανάδας εκείνη την περίοδο» είπε ο Ντιέγκο Αλβαρέζ- Λάο του πανεπιστημίου του Οβιέδο.

Όπως πιστεύει η ομάδα που διεξήγε την έρευνα (στη οποία περιλαμβάνονταν επίσης επιστήμονες από τη Μαδρίτη και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ), τα μαμούθ μετακινήθηκαν προς το νότο την ίδια περίοδο που αντίστοιχες μεταναστεύσεις έλαβαν χώρα στην ανατολική Κίνα, τη βόρεια Ιαπωνία και την Καμτσάτκα- μεταναστεύσεις οι οποίες σχετίζονταν με την αλλαγή του κλίματος στο βορειοανατολικό Ατλαντικό και το βορειοδυτικό Ειρηνικό.

«Αυτό είναι απόδειξη ότι οι 'μηχανισμοί' του πλανήτη οι οποίοι προκάλεσαν τις αλλαγές στο κλίμα κατά την εποχή των παγετώνων, εκτός από τη χλωρίδα, επηρέασαν και τις μεταναστεύσεις πληθυσμών ζώων» είπε ο Ραλφ Ντήτριχ- Κάλκε του ερευνητικού ινστιτούτου Σένκενμπεργκ.

Τα μαμούθ εξαφανίστηκαν μετά το τέλος της εποχής των παγετώνων (ύστερη Πλειστόκαινο, 10.000 χρόνια πριν). Ως λόγοι θεωρούνται η έκλειψη του βασικού είδους διατροφής τους (χαμηλό γρασίδι) που ευδοκιμούσε κατά την εποχή των παγετώνων, λόγω της θέρμανσης του κλίματος, καθώς και η αυξανόμενη παρουσία των ανθρώπων, οι πληθυσμοί του οποίου ανέβηκαν κατακόρυφα κατά την εν λόγω περίοδο.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

δείτε το Ice Age 3. Ποιός ξέρει; ίσως ανακαλυφθεί κάποτε ότι συνηπήρχαν τα μαμούθ με δεινόσαυρους :Ρ

kakos lykos είπε...

Ο πλανήτης μας έχει δεχτεί τόσες κλιματικές αλλαγές που δεν μου κάνει εντύπωση που βρέθηκαν μαμούθ στην Ισπανία.Στην αρχαία Ελλάδα ήταν έτσι το κλίμα που είχαμε λιοντάρια, λεοπαρδάλεις(θυμήσου τα ψηφιδωτά της Πέλλας), στο Δυρό έχουν βρεθεί στα σπήλαια οστά ιπποποτάμων, τα ζώα έκαναν μετακινήσεις πληθυσμών, κάθε φορά που άλλαζε και το κλίμα, για να μπορέσουν να βρουν πρόσφορο έδαφος να τραφούν και να συνεχιστεί η ύπαρξή τους.

Καλημέρα Λιονταρίνα και καλό Σαββατοκύριακο :)

ΛΕΩΝ είπε...

Το είδα και είναι καταπληκτικό όπως και τα προηγούμενα! Λεεεςςςς?
Καλημέρα Tyler

Λύκαινα, λες να υπάρχει ελπίδα να προστατευτεί τελικά ο πλανήτης από μόνο του?
Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

Δημοσίευση σχολίου