• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Τα βιολογικά τρόφιμα δεν έχουν περισσότερα διατροφικά οφέλη από άποψη υγείας σε σχέση με τα κανονικά τρόφιμα, σύμφωνα με νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που ήδη προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των υποστηρικτών των βιολογικών προϊόντων.

Η μελέτη, με υπεύθυνο τον δρα Άλαν Ντάνγκουρ, έγινε για λογαριασμό της βρετανικής κρατικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων, από την έγκυρη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Η έρευνα επισημαίνει ότι, αν και οι καταναλωτές, πιστεύοντας πως θα ωφεληθούν από άποψη υγείας, πληρώνουν αρκετά υψηλότερες τιμές για να αγοράσουν βιολογικά/οργανικά προϊόντα, τα τελευταία δεν έχουν ουσιαστική διαφορά από τα κανονικά, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων, όπως η βιταμίνη C, ο σίδηρος και το ασβέστιο.
Ανάλογο είναι το συμπέρασμα όσον αφορά το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά που παράγονται με βιολογικό/οργανικό τρόπο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τα βιολογικά προϊόντα κατά τα τελευταία 50 χρόνια και, όπως τονίζουν, "μόνο ένας μικρός αριθμός διαφορών βρέθηκαν στο διατροφικό περιεχόμενο ανάμεσα στα οργανικά και στα συμβατικά παραγόμενα τρόφιμα (σ.σ. αφορούν κυρίως το επίπεδο του αζώτου και του φωσφόρου), όμως αυτές οι διαφορές είναι απίθανο να έχουν οποιαδήποτε σημασία από άποψη δημόσιας υγείας".

Από την πλευρά της, η βρετανική Soil Association, πρωτεργάτης στην ανάπτυξη των βιολογικών τροφίμων διεθνώς, δήλωσε απογοητευμένη, επέκρινε τη νέα μελέτη και ζήτησε να υπάρξει καλύτερη έρευνα πάνω στο θέμα.
Κατά την Ένωση, η νέα έρευνα δεν έλαβε υπόψη της σχεδόν καμία από τις υπάρχουσες μελέτες που συγκρίνουν τα διατροφικά οφέλη των βιολογικών και των συμβατικών προϊόντων. Επεσήμανε επίσης ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκείς έρευνες πάνω στις μακροπρόθεσμες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία των παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία.

Η έρευνα πάντως επικεντρώθηκε στο διατροφικό περιεχόμενο και τα οφέλη που πηγάζουν για την υγεία από αυτό και δεν συμπεριέλαβε στη συγκριτική αξιολόγησή της το περιεχόμενο των χημικών ουσιών και άλλων μολυντικών παραγόντων που μπορεί να περιέχουν οι βιολογικές και οι συμβατικές τροφές.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

με τόσο στενά κριτήρια αξιολόγησης και τα μακντόναλντς μπορεί να βγουν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

korinoskilo είπε...

χααχχαχαχαχαχα τυλερ!!!!

μαλλον τους χτυπαν αρκετα στις ποσοτητες?!!

ΛΕΩΝ είπε...

Προσπαθούν να μας πείσουν γι αυτό Tyler! Και το κακό είναι ότι τα καταφέρνουν σε μεγάλο αριθμό πληθυσμού!


Λενάκι...φιλί!

Δημοσίευση σχολίου