• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Αμφίβιος .....ρομαντισμός!

Το παν για να ζευγαρώσουν τα αμφίβια είναι, όπως φαίνεται, η στιγμή, καθώς σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται ανά τον κόσμο, συγχρονίζουν την «ερωτική επιθυμία» τους και την εκδηλώνουν σε πράξη, όταν έχει πανσέληνο.


Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό σύγγραμμα Animal Behaviour, τα αμφίβια χρησιμοποιούν, εκμεταλλεύονται, αξιοποιούν το σεληνιακό κύκλο και συγχρονίζονται στο ζευγάρωμα, εξασφαλίζοντας ότι αρκετά θηλυκά και αρσενικά ζώα βρίσκονται την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να .. φαγωθούν.

Η βιολόγος Rachel Grant, το 2005 μελετούσε σαλαμάνδρες κοντά σε λίμνη στην κεντρική Ιταλία, όταν παρατήρησε πως ο δρόμος γέμισε αμφίβια. Λεπτομέρεια.. εκείνο το βράδυ, είχε πανσέληνο.

«Το συγκεκριμένο γεγονός θα μπορούσε να είναι απλή σύμπτωση, ωστόσο, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή κάθε μέρα για τον επόμενο μήνα, διαπίστωσα πως όλο και περισσότερα αμφίβια συγκεντρώνονταν στο ίδιο σημείο όσο το φεγγάρι μεγάλωνε, με αποκορύφωμα τη βραδιά, που είχε πανσέληνο», ανέφερε η βιολόγος.

Οι αναφορές παρόμοιων περιστατικών στη βιβλιογραφία ήταν πολύ περιορισμένες, γι’ αυτό και η Grant επέστρεψε το 2006 και το 2007, προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες και συνέκρινε με τα αποτελέσματα ερευνών άλλων επιστημόνων, που είχαν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των αμφιβίων.

Τα αποτελέσματα της σύγκρισης έδειξαν ότι το μέγεθος έχει όντως σημασία και πως τόσο οι βάτραχοι, όσο και γενικότερα όλα τα αμφίβια, επηρεάζονται σημαντικά από το πόσο μέγεθος της σελήνης. Λιγότερο ξεκάθαρα συμπεράσματα μπόρεσαν να εξαγάγουν για τα ερπετά, τα οποία όμως επίσης ζευγαρώνουν την ίδια περίοδο.

«Έχουμε πλέον στοιχεία, που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο», τόνισε η βιολόγος, η οποία προσέθεσε πως οι διαφορές στον τρόπο που ζευγαρώνουν τα διαφορετικά είδη αμφιβίων, υποδηλώνουν πως η πανσέληνος δεν επηρεάζει την αναπαραγωγική διαδικασία με τον ίδιο τρόπο για όλα, γεγονός που χρήζει περισσότερης έρευνας.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

ολοι σελινιαζομαστε τελικα:Ρ

ΛΕΩΝ είπε...

Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο κι άλλοι?....μονίμως!
Φιλάκια Λενάκι μου

Δημοσίευση σχολίου