• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που προέρχονται από φώκιες ενέκριναν τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικρίνοντας το «βάρβαρο» κυνήγι τους.

Τα προϊόντα αφορούν γούνες, κρέας και λάδι φώκιας, αλλά από την απαγόρευση εξαιρούνται όσα προέρχονται από παραδοσιακές μεθόδους κυνηγιού, όπως εφαρμόζονται από τους αυτόχθονες Ινουίτ του Καναδά και της Γροιλανδίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την απαγόρευση, που έχει ήδη εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκληραίνοντας τις προτάσεις που είχε κάνει η Κομισιόν, όπως και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

Οι φώκιες σκοτώνονται συχνά με χτυπήματα στο κεφάλι από ρόπαλα με αιχμηρή μεταλλική άκρη (τα επονομαζόμενα «χάκαπικ»).

Ο Καναδάς υποστηρίζει ότι το κυνήγι γίνεται σε «συνθήκες ανθρωπιάς», ενώ υπολογίζεται ότι η ευρωπαϊκή απαγόρευση θα επηρεάσει εμπορικές δραστηριότητες συνολικού ύψους γύρω στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Ο Καναδάς υποστηρίζει ότι η απαγόρευση αποτελεί άδικο περιορισμό στη διακίνηση αγαθών, εναντίον της οποίας μπορεί να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

αμην!!

ΛΕΩΝ είπε...

Είναι μια καλή μορφή πίεσης, για να δούμε.....!

Δημοσίευση σχολίου