• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Το εθνικό πάρκο των Ηφαιστείων που βρίσκεται στη βόρεια Ρουάντα και στο οποίο ζουν γορίλες των ορέων, έχει παραδοθεί στις φλόγες από το Σάββατο, χωρίς ωστόσο να απειλείται προς το παρόν η ζωή του υπό εξαφάνιση αυτού είδους των θηλαστικών, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι στο ραδιοσταθμό Radio Rwanda.
"Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται, αλλά έχει κινητοποιηθεί όλος ο κόσμος", δήλωσε στο ραδιοσταθμό η Ροζέτ Σαντάλ Ρουγκάμπουα, διευθύντρια του Γραφείου για τον τουρισμό και τα εθνικά πάρκα στη Ρουάντα.

Σύμφωνα με την Ρουγκάμπουα, η φωτιά, η οποία έχει ήδη καταστρέψει περίπου 2.000 στρέμματα, δεν έχει επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην περιοχή, γιατί οι γορίλες έχουν απομακρυνθεί από τη ζώνη που έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι γορίλες των ορέων είναι ο κυριότερος πόλος έλξης των τουριστών που επισκέπτονται το πάρκο των Ηφαιστείων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στους πρόποδες του ηφαιστείου Μουχαμπούρα και σύμφωνα με το ραδιοσταθμό αιτία είναι το γεγονός ότι ένας χωρικός δεν κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που άναψε για να βγάλει μέλι από μια κυψέλη.

Οι τελευταίοι γορίλες των ορέων που σύμφωνα με το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον υπολογίζονται σε 700, είναι συγκεντρωμένοι στις οροσειρές που εκτείνονται στη Ρουάντα, την Ουγκάντα και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

ωχ!!!
ελπιζω να μην παθουν τπτ ... και να βρουν καταφηγιο αλλου :/

ΛΕΩΝ είπε...

Προσπαθούν γι' αυτό, μακάρι να τα καταφέρουν!

Δημοσίευση σχολίου