• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Με 1.500 γόνους συναγρίδας εμπλουτίστηκε σήμερα ο κλειστός κόλπος της Σούδας, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών της Νομαρχίας Χανίων αλλά και του Δήμου Σούδας.

Ενδιαφέρον γι' αυτήν την προσπάθεια έδειξαν και τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής, που αυτή την περίοδο παρακολουθούν μαθήματα στη βιβλιοθήκη του Δήμου Σούδας. Η συμμετοχή και η προσφορά τους ήταν σημαντική, αφού τα παιδιά απελευθέρωσαν τους γόνους των ψαριών που αφέθηκαν στην θάλασσα από την παραλία του Βλητέ.

Ο δήμαρχος της Σούδας, Γιάννης Περάκης, χαρακτήρισε σημαντική αυτήν την προσπάθεια, δεδομένου ότι η υπεραλίευση αποτελεί απειλή για την πανίδα της περιοχής και προανήγγειλε μέτρα για την προστασία των αλιευμάτων.

«Το ΕΛΚΕΘΕ από πολύ καιρό έχει διαπιστώσει ότι ο κλειστός κόλπος της Σούδας και ιδιαίτερα τα βόρεια παράλιά του, όπου ήδη είναι απαγορευμένη για άλλους λόγους η αλιεία, είναι ο καταλληλότερος τόπος για την αναπαραγωγή ψαριών», δήλωσε ο κ. Περάκης.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, αφού το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σύντομα θα απελευθερώσει γόνους και στον κόλπο της Κισάμου.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμαζω ψαρικα και παω.

ΛΕΩΝ είπε...

Ως χιούμορ.....χαχαχαχαχαχα!
Αν δεις όμως και τη σοβαρή πλευρά.....μάλλον έτσι κάνουν οι περισσότεροι για αυτό εξαφανίζονται τα ψάρια, ψαρεύουν και καταναλώνουν γόνους και πολύ μικρά σε ηλικία ψάρια χωρίς να τους δώσουν την ευκαιρία να αναπαραχθούν!
Καλημέρα Θαλασσοκτράτορα και καλώς όρισες!

Δημοσίευση σχολίου