• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


To WWF Ελλάς απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Σουφλίου-Λευκίμης. Στο κείμενο καταγράφονται ιδιαιτέρως ανησυχητικές ελλείψεις και προβλήματα για το μέλλον του Εθνικού Πάρκου.

Αναδεικνύοντας τα σημαντικά κενά στη διαχείριση του Εθνικού Πάρκου, το WWF Ελλάς διαπιστώνει ότι ο Φορέας Διαχείρισης ουδέποτε έλαβε τα απαραίτητα μέτρα που θα μπορούσαν να τον καταστήσουν ουσιαστικό παράγοντα για την προστασία του Εθνικού Πάρκου. Επιπλέον, ποτέ δεν επεδίωξε με δικά του μέσα ή/και σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς να επικεντρωθεί στον βασικό σκοπό λειτουργίας του, που δεν είναι άλλος από την προστασία και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, από το 1992, το WWF Ελλάς έχει συνεισφέρει πολλαπλώς στην προστασία και ανάδειξη της Δαδιάς, διατηρώντας συνεπή παρουσία στελεχών της οργάνωσης στην περιοχή. Σήμερα, η οργάνωση διαπιστώνει με απογοήτευση ότι η συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, παρά την εμφανή πρόθεση του WWF Ελλάς. Μέσω της συμμετοχής της οργάνωσης στο Διοικητικό Συμβούλιο, το WWF Ελλάς έχει ενημερώσει πολλάκις τον Φορέα Διαχείρισης για το συστηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης που υλοποιεί στην περιοχή, τα δεδομένα που διαθέτει σε σχέση με τα οικολογικά χαρακτηριστικά του Εθνικού Πάρκου και το πλήθος μελετών που έχει εκπονήσει και δράσεων που έχει υλοποιήσει. Δυστυχώς όμως, από την πλευρά του Φορέα, ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια αξιοποίησης αυτών των δεδομένων αλλά ούτε και ουσιαστικής συνεργασίας με σκοπό τη δρομολόγηση δράσεων διαχείρισης και προστασίας του Εθνικού Πάρκου.

Σε μία περίοδο που το μέλλον των Φορέων Διαχείρισης της χώρας τελεί εν κινδύνω, το WWF Ελλάς θεωρεί ότι μια τόσο σημαντική περιοχή όπως είναι η Δαδιά, χρειάζεται έναν δυναμικό και λειτουργικό Φορέα Διαχείρισης που μέσα από τη συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα διασφαλίσει την προστασία των φυσικών χαρακτηριστικών του Εθνικού Πάρκου.

To WWF Ελλάς, καλώντας τον Πρόεδρο, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταστήσουν πάλι τη Δαδιά πρότυπο προστατευόμενης περιοχής, δηλώνει ότι παραμένει στη διάθεση του Φορέα Διαχείρισης για ουσιαστική συνεργασία.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

εκει πανω να δεις τι γινετε με τους κυνηγους!!!

θυμησε μου την αλλη φορα να περασω να βγαλω φωτος ειναι πανεμορφα!!!

ΛΕΩΝ είπε...

ΟΚ θα στο θυμίσω, τι σόι ανταποκρίτρια Β.Ελλάδος είσαι άλλωστε!
Φιλί

Δημοσίευση σχολίου