• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ντροπή σας....!


Τη θανάτωση τριών αδέσποτων σκυλιών αποφάσισε η επιστημονική επιτροπή που συγκλήθηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό φιλοζωικές οργανώσεις πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά. Αφορμή για τη συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε και η εμμονή του δημάρχου Θεσσαλονίκης και προέδρου του ΣΥ.Π.Α.Ζ.Α.Θ. να μην προστατέψει, αλλά να επιτρέψει να θανατωθούν τρία αδέσποτα σκυλιά.

Τα τρία αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέχτηκαν από τον ΣΥ.Π.Α.Ζ.Α.Θ. έπειτα από απλές υπεύθυνες δηλώσεις για επίθεση και φιλοξενούνται εδώ και αρκετό καιρό σε ξενοδοχείο ζώων, κρίθηκαν επικίνδυνα από σχετική επιστημονική επιτροπή και αποφασίστηκε να θανατωθούν.

Παρά τις αιτήσεις που έχουν κάνει μέχρι στιγμής εκπρόσωποι από φιλοζωικές οργανώσεις για να μάθουν περισσότερα για τα εν λόγω αδέσποτα σκυλιά, όπως από ποια περιοχή προέρχονται, γιατί επιτέθηκαν και ποιοι τα φρόντιζαν, ο ΣΥ.Π.Α.Ζ.Α.Θ. αρνείται πεισματικά να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να διευκολύνει τις έρευνές τους.

Αυτό όμως που προκαλεί την έντονη οργή των φιλοζωικών οργανώσεων είναι ότι ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος δεν ακολουθεί το νόμο και προτιμά την ευθανασία από την υιοθεσία, τη στιγμή μάλιστα που οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν βρει οικογένειες, οι οποίες επιθυμούν να φιλοξενήσουν τα τρία αδέσποτα σκυλιά, λαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για όποιο πρόβλημα δημιουργήσουν στο μέλλον.

Η πρόεδρος του σωματείου «Αγάπη», Ισαβέλλα Μποτονάκη, μιλάει στη zougla.gr και περιγράφει την υπόθεση. «Υπάρχει μία μυστικοπάθεια πίσω από αυτή την ιστορία. Φοβόμαστε ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο και να ξεκινήσουν τις ευθανασίες χωρίς λόγο», λέει η κυρία Μποτονάκη, θέλοντας να τονίσει την αρνητική στάση που αντιμετωπίζουν κάθε φορά από τους υπεύθυνους του ΣΥ.Π.Α.Ζ.Α.Θ.

Σύμφωνα με το νόμο 3170/03 για τα ζώα συντροφιάς, το αδέσποτο ζώο που περισυλλέγεται από ειδικά εκπαιδευμένα προς τούτο συνεργεία οδηγείται σε καταφύγιο του Δήμου, υποβάλλεται σε κτηνιατρική εξέταση και παραμένει μέχρι την υιοθεσία του. Επομένως, ο νόμος θέτει ως πρωτεύον το θέμα της υιοθεσίας και σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, ουδείς μπορεί να στερήσει από κάποιον το δικαίωμα να υιοθετήσει ένα ζώο, έστω και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ευθανασίας του, εφόσον υπογράψει τις υπεύθυνες δηλώσεις υιοθεσίας που ο ίδιος ο νόμος ορίζει.

«Είμαστε καθ’ όλα σύννομοι»

Ο δήμαρχος της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΣΥ.Π.Α.Ζ.Α.Θ., Χριστόδουλος Οικονομίδης, μίλησε στη zougla.gr και δήλωσε ότι είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στην ευθανασία των τριών αδέσποτων ζώων. Τόνισε επιπλέον ότι η επιστημονική επιτροπή που απαρτίζεται από τρεις κτηνιάτρους είναι η αρμόδια για να υπογράψει τις πράξεις υιοθεσίας, ένα τέτοιο βήμα όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί πρόκειται για ζήτημα Δημόσιας Υγείας. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κύριος Οικονομίδης υπογράμμισε ότι ο εκπρόσωπος των φιλοζωικών οργανώσεων χαρακτήρισε το ένα σκυλί «φονιά» και συμφώνησε να θανατωθεί, πράγμα που διαψεύδουν και αρνούνται κατηγορηματικά οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Με παρέμβασή του ο εισαγγελέας ζήτησε να δοθούν στις φιλοζωικές οργανώσεις τα πρακτικά των συνεδριών, ενώ -όπως όλα δείχνουν- η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.


Αναδημοσίευση από Ζούγκλα.

10 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

αυτος δε χονευει τα εντερα του τον βαλαν και προεδρο εκει/?
τι να πω
ντροπη!!

Ανώνυμος είπε...

Δωστε μας τηλ ΣΥ.Π.Α.Ζ.Α.Θ. παρακαλω (η οποιουδηποτε αλλου υπευθυνου),να μπορουμε να τους παρουμε ενα τηλ, για να τους πουμε την γνωμη μας για την οικογενεια τους παρακαλω...
Ειναι πολυ αλητες και πρεπει να μαθουν την γνωμη μας για τις αποφασεις τους. Οτι θελουν κανουν μεν αλλα εμας δεν εκπροσωπουν στο φιναλε?
Ευχαριστω
Γ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου-κάπου χρειάζονται και τέτοια,μέτρα!.Εδώ φτάσαμε οι άνθρω
ποι να πεθαίνουν δολοφονούμενοι
ΣΑΝ τα ΖΩΑ και χειρότερα......

ΛΕΩΝ είπε...

Ανώνυμε Γ.Μ.
Τηλ. ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. : 2310 438.496
Υπεύθ. Πληροφ. για στείρωση & περίθαλψη ζώων : κ. Θεόδωρος Βασιλειάδης

Τηλ. Επικοινωνίας Δήμου: 23920 63306 (Υπεύθυνη: κα Εύη Παπανικολάου)

ΛΕΩΝ είπε...

Ανώνυμε
Ελπίζω να μην κατάλαβα καλά! Θέλεις να πεις πως οι μαζικές εξοντώσεις ζώων είναι απαραίτητες?
Οι άνθρωποι έφτασαν να πεθαίνουν λοιπόν σαν τα ζώα και χειρότερα επειδή υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν τέτοια μέτρα.
"Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι μόνο ζώα." ~ Θεοντόρ Αντόρνο

Antonia Nats είπε...

Πρώτα τα κακοποιούμε, μετά τα πετάμε στο δρόμο, μετά πάλι τα κακοποιούμε και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είναι επιθετικά και τα θανατώνουμε γιθατί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Έτσι είναι ο άνθρωπος. Πετάει τα σκουπίδια του στο ρόμο και μετά κάνει παράπονα στο δήμαρχο γιατί η πόλη βρωμάει!

ΛΕΩΝ είπε...

Κι νάταν μόνο αυτός? Όλοι άσχετοι είναι στις δημόσιες θέσεις!
Καλημέρα κορινόσκυλο!

ΛΕΩΝ είπε...

Φανφαρόνοι
Περιέγραψες με πολύ γλαφυρό τρόπο την πραγματικότητα!
Καλώς όρισες, σ ευχαριστώ για το σχόλιο

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ.ΕΛΕΟΣ !!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ.

ΛΕΩΝ είπε...

Σκρουτζάκο μου καλά να περάσεις σου εύχομαι!
Όπως ακριβώς το λες! ΝΤΡΟΠΗ!

Δημοσίευση σχολίου