• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κλωνοποιημένα... λαγωνικά!



Όχι ένα, όχι δύο, αλλά έξι κλωνοποιημένα κουταβάκια θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους ως λαγωνικά για τον εντοπισμό ναρκωτικών, ύστερα από την ολοκλήρωση ενός 16μηνου προγράμματος εκπαίδευσης.


Τα 6 κουταβάκια κλωνοποιήθηκαν από ένα καναδέζικο λαγωνικό στα τέλη του 2007 και η ονομασία τους προέκυψε από το συνδυασμό των λέξεων «tomorrow» και «puppy».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας της νότιας Κορέας, τα πρώτα κλωνοποιημένα λαγωνικά θα πραγματοποιούν ελέγχους για ναρκωτικά στο αεροδρόμιο και τα κύρια σημεία διέλευσης των συνόρων. Πρωταρχικός στόχος… να συνδράμουν στη μείωση της εγκληματικότητας.

Με καλύτερες επιδόσεις...

Τα νεοσύλλεκτα μέλη, κλωνοποιήθηκαν από ένα λαγωνικό Labrador με το όνομα Chase, το 2007. Ένα από τα επτά κλωνοποιημένα σκυλιά εγκατέλειψε το πρόγραμμα προετοιμασίας λόγω τραυματισμού.

Αποτελούν μάλιστα τα πρώτα κλωνοποιημένα λαγωνικά που αξιοποιούνται στον παραγωγικό τομέα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρουσίασαν καλύτερες επιδόσεις στον εντοπισμό παράνομων ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους σε σχέση με φυσικά γεννημένα λαγωνικά.

Η κλωνοποίηση πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα επιστημόνων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, που δημιούργησε και το πρώτο κλωνοποιημένο σκυλί στον κόσμο, το Snuppy. Η κρατική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 239.000 δολάρια.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

κατι τετοιο δεν ξαναγινε προσφατα?
ειναι σιγουρο οτι εχουν καλυτερες επιδοσεις ή το λεν για να ειναι πιο ελευθερη η κλονοποιηση?!!!

τι ρωταω και εγω τωρα!!

ΛΕΩΝ είπε...

Ναι, είχε γίνει με ένα λαγωνικό Κ9 που είχε διασώσει αρκετούς την 11-9.
Ρητορικά φαντάζομαι.....!
Φιλιάαααα

Δημοσίευση σχολίου