• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Σοβαρά τραυματισμένη από αγκίστρια βγήκε στην παραλία Αφάντου της Ρόδου μια καρέτα-καρέτα μετά και από τις προσπάθειες των λουόμενων.

Ψαράδες και όσοι βρίσκονταν στο σημείο, το Σάββατο το απόγευμα, αφού την έβγαλαν έξω από το νερό, ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό που υπάρχει στο νησί.

Η χελώνα μεταφέρθηκε με πολύ κόπο –λόγω του αυξημένου σωματικού βάρους– στο ενυδρείο. Ο κτηνίατρος που την εξέτασε διαπίστωσε ότι το ένα πτερύγιό της ήταν κομμένο, προφανώς από την προσπάθεια της να απαγκιστρωθεί από παραγάδι.

Η χελώνα διέφυγε μεν τον κίνδυνο, αλλά ο διευθυντής του Υ.Σ.Ρ. Ανδρέας Σιούλας είναι επιφυλακτικός για το εάν θα καταφέρει να επιβιώσει στο φυσικό περιβάλλον.

Μια δεύτερη χελώνα εντοπίστηκε νεκρή την Κυριακή από λουόμενους στην παραλία Φαληράκι, γι’ αυτό και ενταφιάστηκε, ενώ την περασμένη Παρασκευή μια τρίτη καρέτα-καρέτα διάλεξε την παραλία Κολυμπίων για να γεννήσει τα αυγά της.

Μετά από αναζήτηση αρκετής ώρας, έκπληκτοι όσοι βρίσκονταν το βράδυ στην παραλία είδαν την χελώνα να σκάβει σε ένα σημείο της παραλίας μακριά από το κύμα, την φασαρία και τις ομπρέλες.

Εκεί εναπόθεσε τα περίπου 60 αυγά της. Οι εργαζόμενοι στην παραλία για να προστατέψουν την φωλιά έφτιαξαν μια πρόχειρη περίφραξη.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου