• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η υδρόγειος βράζει....!


Η μέση επιφανειακή θερμοκρασία των ωκεανών το φετινό Ιούλιο άγγιξε τους 17 βαθμούς Κελσίου και ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ αυτό το μήνα, εκτιμά το Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων στις ΗΠΑ. Στη Μεσόγειο, η θερμοκρασία του νερού ξεπερνά τα κανονικά επίπεδα κατά περίπου 1,6 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε έναν συνδυασμό παραγόντων: το φυσικό σύστημα Ελ Νίνιο έκανε την εμφάνισή του στον Ειρηνικό και μαζί με διάφορες τυχαίες μετεωρολογικές διακυμάνσεις ήρθε να επιδεινώσει την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το μήνα Ιούλιο είχε καταγραφεί το 1998, ενώ η χαμηλότερη μέση επιφανειακή θερμοκρασία των ωκεανών όλου του κόσμου καταγράφηκε το Δεκέμβριο του 1909 στους 15,2 βαθμούς Κελσίου.

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία στην ξηρά τον φετινό Ιούλιο ήταν 0,51 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο για τον 20 αιώνα, που ήταν 14,3 βαθμούς Κελσίου. Ήταν ο ένατος ζεστότερος Ιούλιος από τότε που άρχισαν οι καταγραφές πριν από περίπου 130 χρόνια.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Βορείου Ημισφαιρίου τα νερά είναι ασυνήθιστα ζεστά και θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση και τη διάρκεια των κυκλώνων στον Ατλαντικό. Ωστόσο η θέρμανση είναι εντονότερη στην Αρκτική, όπου η θερμή θάλασσα θα μπορούσε να υποσκάψει τους θαλάσσιους πάγους ή ακόμα και να λιώσει πάγους στην Γροιλανδία, εκτιμά ο Ουαλίντ Αμπνταλάτι του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Η θέρμανση των ωκεανών είναι πιο ανησυχητική από την άνοδο της θερμοκρασίας στην ξηρά, καθώς το νερό αργεί περισσότερο να θερμανθεί και να κρυώσει.

«Το θερμό νερό που βλέπουμε τώρα δεν θα εξαφανιστεί απλά του χρόνου. Θα παραμείνει για πολύ καιρό» και θα επηρεάσει τον καιρό και στην ξηρά, επισημαίνει ο Αντριου Ουίβερ του Πανεπιστημίου της Βικτόρια στη Βρετανική Κολομβία.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

να δουμε ποτε θα εκραγει... και εμεις μαζι!!!

ΛΕΩΝ είπε...

Θα κοχλάσουμε σαν μια τεράστια μαρμίτα αλλά χωρίς μαγικό ζωμό!

Δημοσίευση σχολίου